G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.135.822,38

Her 10 polisten 3’ünün intihar etmeyi düşündüğü ortaya çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Polis Teşkilatı’ndaki intihar vakalarıyla ilgili şok edici bir rapor ortaya çıktı. Rapora göre, son bir yıl içerisinde her 10 polisten 3’ü intihar etmeyi düşündüğünü belirtmiş.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun verdiği bilgilere göre, Türkiye genelinde son bir yıl içerisinde 405 polis intihar etti. Bu rakam oldukça yüksek olmasının yanı sıra intihar girişimlerinde bulunan polis sayısı da oldukça fazla.

Polislerin intihar etmeyi düşünmelerindeki en önemli etkenler arasında çalışma şartları, maddi sıkıntılar, psikolojik sorunlar ve iş stresi yer alıyor. Polislerin mesleklerini icra ederken maruz kaldıkları tehlikeler, şiddet olayları ve sürekli olarak alarm durumunda olmaları da mental sağlık problemlerine neden olabiliyor.

Polislerin mesleklerini icra ederken aldıkları riskler ve sürekli olarak maruz kaldıkları travmatik olaylar, ruhsal sağlıklarını olumsuz etkileyebiliyor. Bu durum, polis teşkilatı içerisinde intihar vakalarının artmasına neden olabiliyor.

Türk Polis Teşkilatı, polislerin ruhsal sağlıklarını korumak ve intihar vakalarını önlemek için çeşitli çalışmalar yürütüyor. Polislerin psikolojik destek alabilmeleri ve stresle başa çıkabilmeleri için çeşitli eğitim programları düzenleniyor.

İçişleri Bakanı, polislerin mesleklerini icra ederken karşılaştıkları zorluklara ve stres faktörlerine dikkat çekerek, polislerin ruhsal sağlıklarını korumaları için destek olacaklarını belirtti. Ayrıca, polislerin psikolojik destek alabilecekleri merkezlerin sayısının artırılacağı müjdesini verdi.

Sonuç olarak, Türk Polis Teşkilatı içerisinde intihar vakalarıyla ilgili ciddi önlemler alınması gerektiği ortaya çıktı. Polislerin ruhsal sağlıklarının korunması, çalışma ortamlarının iyileştirilmesi ve stres faktörlerinin azaltılması için acil olarak adımlar atılması gerekiyor. Bu sayede, polislerin mesleklerini daha sağlıklı bir şekilde icra edebilmeleri ve intihar vakalarının önlenmesi mümkün olabilecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Her 10 polisten 3’ünün intihar etmeyi düşündüğü ortaya çıktı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!