G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.145.422,28

Rio Grande do Sul Eyaletinde 66 Kişi Hayatını Kaybetti, Brezilya’yı Sarsan Sel Felaketi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Brezilya’nın güneyinde bulunan Rio Grande do Sul eyaletinde meydana gelen sel felaketi büyük bir dram yarattı. Yağışların sebep olduğu sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 66’ya ulaştı. Eyalette yaşanan bu felaket sonucunda 80 bin kişi evlerinden ayrılmak zorunda kaldı. Aynı zamanda 101 kişi de kayıp olarak bildirildi. Sel felaketinin etkilediği Uruguay ve Arjantin sınırındaki eyalette yaklaşık 500 kasaba olumsuz etkilendi. Birçok bölgede yolların ve köprülerin hasar gördüğü belirtildi.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, felaket bölgesini ziyaret etmek üzere harekete geçti. Devlet Başkanı Lula’nın, selden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunacağı ve bölge halkıyla dayanışma içerisinde olacağı belirtildi. Eyalet yetkilileri, sel felaketinin ardından bölge halkına yardım etmek amacıyla çalışmalara hız verdiklerini açıkladı. Rüzgar estiği zaman çatıları uçan bazı binaların yanı sıra sel sularının dairelerin içlerine dolmasından dolayı binlerce evin zarar gördüğü ifade edildi.

Sel felaketinin etkisinin hala sürdüğü bölgede, kurtarma ekipleri ve yetkililer tarafından büyük çaba sarf ediliyor. Kurtarma çalışmalarının yanı sıra bölge halkının ihtiyaçlarının karşılanması için de çeşitli yardım kampanyaları başlatıldı. Ayrıca, şiddetli yağışların gelecekteki olası felaketleri önlemek adına alınabilecek önlemler üzerine de çalışmalar yapıldığı bildirildi.

Felaketten en çok etkilenen bölgelerden birinde sel sularının yarattığı hasarın onarılmaya başlandığı belirtildi. Yolların ve köprülerin yeniden inşa edilmesi için çalışmaların başlatıldığı eyalette, sel felaketinin yarattığı tahribatın en kısa sürede giderilmesi için büyük çaba gösteriliyor. Aynı zamanda, kayıpların en kısa sürede bulunması ve bölge halkının ihtiyaçlarının karşılanması için koordineli bir şekilde çalışmalar yürütülüyor.

Sel felaketinin etkisiyle selden en çok etkilenen bölgelerde yaşanan dram, Brezilya genelinde büyük üzüntü yarattı. Devlet Başkanı Lula da Silva’nın ziyareti ve hükümet tarafından başlatılan yardım kampanyalarıyla bölge halkına destek olunmaya çalışılıyor. Öte yandan, sel felaketinin yaşandığı bölgelerdeki altyapının güçlendirilmesi ve gelecekte benzer felaketlerin önlenmesi için uzun vadeli planlamaların yapılması gerektiği vurgulanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rio Grande do Sul Eyaletinde 66 Kişi Hayatını Kaybetti, Brezilya’yı Sarsan Sel Felaketi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!