G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.159.022,88

Netanyahu: Gazze’ye Saldırıları Sonlandırmayacağız – Esir Takası Reddedildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’de ateşkes teklifini reddetti. Hamas, esir takası karşılığında Gazze’ye yapılan saldırıların sonlandırılmasını talep ediyor. Netanyahu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail’in esir takası müzakerelerine istekli olduğunu ancak Hamas’ın taleplerini kabul edemeyeceklerini söyledi. Netanyahu, İsrail askerlerinin Gazze’den çıkarılması ve saldırıların durdurulması gibi ağır şartlarının İsrail tarafından kabul edilemeyeceğini belirtti. Hamas’ın taleplerinin İsrail Devleti için korkunç bir yenilgi olacağını ifade eden Netanyahu, Hamas ve İran için büyük bir zafer olacağını iddia etti. İsrail, Hamas’ın taleplerini kabul etmeden mücadeleye devam edeceğini vurguladı.

Netanyahu’nun açıklamaları, Kahire’de devam eden esir takası müzakereleri sırasında geldi. Gazze’ye yapılan saldırıların durdurulması sonrasında Netanyahu’nun görevinden ayrılabileceği belirtiliyor. Netanyahu, 30 Nisan’da yaptığı açıklamada, Gazze’de yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah’a kara saldırılarını başlatacaklarını dile getirmişti.

Netanyahu’nun açıklamaları, esir takası müzakerelerini çıkmaza sokmayı amaçladığı yorumlarına neden oldu. Hamas’ın İsrail’in taleplerini kabul etmesinin büyük bir zafer olacağını belirten Netanyahu, İsrail’in hedeflerine ulaşana kadar mücadeleye devam edeceğini ifade etti. Netanyahu, esir takası müzakereleri sırasında Hamas’ın ağır şartlarını kabul etmeyeceklerini ve mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.

Netanyahu’nun açıklamaları, İsrail ve Hamas arasındaki gerilimi artırabilir. Hamas’ın Gazze’ye yönelik saldırıları durdurmayı şart koştuğu esir takası müzakerelerinde taraflar arasındaki anlaşmazlıklar devam ediyor. Netanyahu, Hamas’ın İsrail’in taleplerini reddederek mücadeleye devam edeceklerini duyurdu. İsrail Başbakanı’nın Hamas’ın taleplerini kabul etmesinin büyük bir zafer olacağını iddia etmesi, taraflar arasındaki çatışmayı derinleştirebilir. Netanyahu’nun açıklamaları, İsrail ve Hamas arasındaki ilişkileri daha da geriltebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Netanyahu: Gazze’ye Saldırıları Sonlandırmayacağız – Esir Takası Reddedildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!