G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.136.302,24

Özel Okullarda Hayalet Öğrenci Skandalı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bazı özel okullarda ilkokul çağındaki kız öğrencilerin sadece kağıt üzerinde kayıtlı olduğu ve okula gitmedikleri ortaya çıktı. Tarikat baskısı altında oldukları belirtilen kız öğrenciler, sadece sınav günleri sarıklı ve cübbeli adamlar tarafından okula getirilerek sınav sonrasında geri götürülüyor. Bir öğretmen, daha önce çalıştığı özel bir eğitim kurumunda benzer durumları yaşadığını açıkladı. Lise son sınıf öğrencilerinin de benzer şekilde sadece sınavlara geldiği ve okula gitmediği belirtildi.

Tarikat baskısının özellikle ilkokul çağındaki kız öğrenciler üzerinde yoğunlaştığı ifade edildi. Bu durumu anlatan bir öğretmen, öğrencilerin sadece sınav günleri okula getirildiğini ve küçük yaşta beyinlerinin yıkandığını dile getirdi. Öğrencilerin sadece sınav günlerinde okula gelmesi ve özel olarak odalarda sınava alınması, tarikat baskısının etkili olduğunu gösteriyor. Öğretmen, bu durumun özellikle ilkokul çağındaki kız öğrencilerde daha belirgin bir şekilde yaşandığını söyledi.

Bir öğretmen, geçmişte bir özel okulda “hayalet öğrenci”lerle karşılaştığını ve tanıklık ettiği olayları anlattı. Bazı öğrencilerin sadece dönem sonlarında okula gelerek sınav kâğıtlarını doldurduğunu ve not aldığını belirtti. Bu durumun genelde aşırı dinci, muhafazakâr veya aşiret ailelerinin talepleri doğrultusunda gerçekleştiği ifade ediliyor. Son zamanlarda bazı özel okul patronlarının dersane ve kursları da olduğu ve öğrencilerin bu kurslara kayıt yaptırarak okula gitmedikleri bilgisi de paylaşıldı. Mevzuat denetimi sırasında öğrencilerin dersaneden okula apar topar getirilerek “okul gezisi”nde oldukları şeklinde açıklama yapılarak olayın üstünün kapatıldığı belirtildi.

Öğretmenler, bu tür durumların özellikle tarikat baskısı altındaki ailelerden kaynaklandığını ve çocukların eğitim haklarının ellerinden alındığını dile getiriyor. Eğitim kurumlarının bu tür durumlar karşısında daha dikkatli olması ve çocukların eğitim haklarını koruyacak önlemler alması gerektiği vurgulanıyor. Yaşanan bu olaylar üzerine yetkililerin gerekli incelemeleri yaparak sorumluları tespit etmeleri ve gerekli önlemleri almaları bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özel Okullarda Hayalet Öğrenci Skandalı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!