G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.141.498,91

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı! Sel, Su Baskını, Dolu ve Yıldırım Tehlikesi Var!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Batı Akdeniz’in Toroslar kesimi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güneydoğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeybatısı, Ardahan, Kars, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkâri, Siirt ve Batman ile Konya’nın kuzey ve doğu, Erzurum’un kuzey ve batı çevrelerinde yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu nedenle yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir. Rüzgarın da Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğudan, Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatıdan kuvvetli esmesi beklenmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bölgede yaşanacak kuvvetli yağışlar nedeniyle Batman, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Mardin’in doğu ve Diyarbakır’ın kuzeydoğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların çok kuvvetli olması beklenmektedir. Bu durumda sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Adana, Diyarbakır, Hatay, Mardin, Siirt, Bayburt, Şırnak, Kahramanmaraş, Batman ve Osmaniye’ye sağanak yağış uyarısı yapılırken; Giresun, Trabzon, Bayburt, Artvin, Erzincan, Gümüşhane, Rize, Sivas ve Tunceli’ye yağmur ve kar yağışı uyarısı yapılmıştır.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde etkili olan sağanak ve dolu yağışı nedeniyle hayat felç olmuştur. Vatandaşlar sağanağa yakalanmış, hafif ticari araç sürüklenerek menfeze sıkışmıştır. Bu ani sağanak yağış nedeniyle birçok ev, iş yeri ve araç sel sularına teslim olmuştur. Yağış nedeniyle Cizre ilçesinde birçok yer su altında kalmıştır.

Kastamonu’da ise İhsangazi ilçesinde başlayan dolu yağışı hayatı olumsuz etkilemiştir. Yaklaşık 5 dakika süren dolu yağışı nedeniyle yollar beyaza bürünmüştür. Bu doğa olayları neticesinde çeşitli bölgelerde hasarlar meydana gelmiştir.

Mersin kentinde etkisini gösteren fırtına ve dalgalara dayanamayan bir tekne sürüklenerek iskele yanında kayalara oturmuştur. Ancak teknedeki zararın büyük olmadığı belirtilmektedir.

Son olarak, Marmara Bölgesi’nde yaşanan meteorolojik olaylar da dikkat çekmektedir. Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli gibi illerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenmektedir. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların daha tedbirli olmaları gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı! Sel, Su Baskını, Dolu ve Yıldırım Tehlikesi Var!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!