G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.141.498,91

Ezgi Apartmanı Davası: Mahkeme Heyeti Tutuklu Sanıkların Tutukluluk Halini Devam Ettirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremde Ezgi Apartmanı’nın yıkılması sonucu 35 kişi hayatını kaybetti. Bu olayla ilgili olarak pastane işletmecileri Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel ile pastanenin iç mekan tasarımcısı Ertan Danacı, tutuklu iken fenni mesul Mehmet Tekin ve tutuksuz olan müteahhit Yakup Aktaş yargılandı. Kahramanmaraş 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, olası kastla kasten öldürme ve yaralama suçlarından 876 yıl 6 ay hapis cezası istenen sanıkların 2’nci duruşması gerçekleşti.

Duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Tekin, tutuksuz sanık Yakup Aktaş, ölenlerin yakınları ve tarafların avukatları katıldı. Diğer sanık Ertan Danacı ise cezaevinde bulunduğu için duruşma salonuna SEGBİS sistemiyle bağlandı. Tanıklar dinlendikten sonra sanıkların savunmalarına geçildi. Sanıklar suçlamaları kabul etmeyerek Mehmet Tekin ve Ertan Danacı’nın tahliyelerini talep etti.

Ölenlerin yakınlarının avukatları firari Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel için kırmızı bülten çıkarılmasını istedi. Firarilerin avukatları ise bu talebin reddedilmesini ve dosyanın yeni bir bilirkişiye gönderilmesini talep etti. Mahkemenin 14 saat süren duruşmanın sonunda tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, Samir Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına ve yakalama kararının kaldırılmamasına karar verildi. Dosyanın yeni bir bilirkişiye gönderilmesine karar verilerek davaya 12 Temmuz tarihine ertelendi.

Kısacası, Kahramanmaraş depremi sonrası Ezgi Apartmanı’nın yıkılmasıyla ilgili olarak tutuklu ve tutuksuz sanıkların yargılandığı davada, mahkeme heyeti verilen kararlar doğrultusunda dosyanın yeni bir bilirkişiye gönderilmesine ve davanın 12 Temmuz’a ertelenmesine karar verdi. Firari sanıklar hakkında çıkarılan kırmızı bülten talebi reddedilirken, tutuklu sanıkların tutukluluk halleri devam etti. Bu süreçte ölenlerin yakınları da avukatları aracılığıyla adaletin sağlanması adına taleplerde bulundular.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ezgi Apartmanı Davası: Mahkeme Heyeti Tutuklu Sanıkların Tutukluluk Halini Devam Ettirdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!