G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.141.375,32

Manisa’da eski belediye başkanı eşyalarını geri istedi, belediye karşılık verdi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Manisa’nın Yunusemre ilçesinin eski belediye başkanı olan AKP’li Mehmet Çerçi, kendi döneminde yaptırdığı lüks makam odasındaki eşyaların kendisine ve eşine ait olduğunu iddia etti. Bu iddia üzerine AKP Yunusemre İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düden, belediyeye gönderildi ancak hiçbir belgesi olmadığı için alınmadı.

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde gerçekleşen 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AKP’den CHP’ye geçiş yaşanmıştı. Bu geçiş sonrasında Yunusemre Belediyesi’nde bulunan lüks makam odası gündemde uzun süre kalmıştı. Dün eski başkan Mehmet Çerçi, makam odasındaki eşyaların kendisine ait olduğunu belirterek belediyeden bu eşyaları almak istediğini duyurmuştu.

Bugün eski başkan Çerçi’nin talimatıyla AKP Yunusemre İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düden, belediyeye gitti. Ancak belediyede çalışanlar Düden’den resmi belge istediler ve hiçbir belgenin olmadığı ortaya çıktı. Bunun üzerine belediye yetkilileri, Düden’i belediyeye almadılar.

Belediye Başkan Yardımcıları Ali Kuyumcu, Haydar İzci ve Özge Arslan, Düden’i karşıladı ve kendisinden belge talep ettiler. Ancak Düden’in herhangi bir belgesi olmadığı için belediyeye girişi engellendi. Belediye yetkilileri, “Elini kolunu sallayan belediyeden malzeme götüremez. Bunun hukuksal boyutları var” açıklamasını yaptılar.

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, eski başkan Mehmet Çerçi’nin eşyaların kendisine ait olduğunu iddia etmesine sert bir dille yanıt verdi. Balaban, kendilerinde bu eşyaların Çerçi tarafından alındığına dair herhangi bir belgenin olmadığını belirtti. Çerçi’nin eşyaları almak istemesine karşılık, “Bunlar belgelenmeden Melek Hanım’ın yaptığı tablolar dışında bir eşya vermek gibi bir şansımız yok” dedi.

Balaban, Çerçi’nin eşyaların kendisine ait olduğunu belgelemesi gerektiğini ve bu belgenin fatura olması gerektiğini söyledi. Ayrıca hangi firmadan alındıysa ödemenin de banka dekontu veya ödeme makbuzu ile belgelenmesi gerektiğini ifade etti. Bu süreçte AKP Yunusemre İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düden’in belediyeye gelişi ve yaşananlar merak konusu olmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Manisa’da eski belediye başkanı eşyalarını geri istedi, belediye karşılık verdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!