G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.140.058,31

Ekmek Fiyatına Zam Geliyor: İstanbul’da 60 Lirayı Bulabilir!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, İstanbul’da ekmeğe yeni bir zam yapılması gerektiğini belirtti. Kolivar, 15’inden sonra İstanbul’da ekmeğin kilogram fiyatının 60 liraya çıkabileceğini ve 15 lirayı bulabileceğini açıkladı. Fırınlar için istenen kiralarda büyük artışlar olduğunu ifade eden Kolivar, Şişli, Beşiktaş’ta, Kadıköy’de fırınlar için istenen kiraların 140 bin liraya kadar çıktığını söyledi. Ayrıca Arnavutköy, Sultangazi gibi yerlerde ise kiraların 20-25 bin lira olduğunu belirtti. Fırınlardaki kira farkının maliyetleri artırdığını vurgulayan Kolivar, bu durumun İstanbul genelinde ekmeğin aynı fiyata satılmasını zorlaştırdığını dile getirdi.

Kolivar’a göre, maliyet artışları üreticileri zorluyor ve ekmeğin kilogram fiyatı 60 liraya çıkabilir. Ekmeğin fiyatı ise semtlere göre değişmekle birlikte 12.5 liradan başlayarak 15 lirayı bulabilir. İstanbul’da 3.800 fırın bulunduğunu ancak bunların 500’den fazlasının ruhsatsız çalıştığını söyleyen Kolivar, bu durumun çözülmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca Kolivar, ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesinde Ticaret Bakanlığı’ndan olumlu görüş alınması zorunluluğuna ilişkin kararın hukuka aykırı olduğu iddiasıyla Danıştay’a başvurduklarını açıkladı.

Cihan Kolivar, İstanbul’da nöbetçi fırın sisteminin uygulanması gerektiğini düşünüyor. Örneğin bir mahalledeki 6 fırından 3’ünün nöbetçi olabileceğini belirten Kolivar, bu konuda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başvuracaklarını ifade etti. Kolivar ayrıca fırınlarda çalışma şartlarının zorluğuna dikkat çekti. Cumartesi ve pazar tatili olmadığını belirten Kolivar, “İşçi demeye utanıyorum, fırınlarda çalışacak köle arıyoruz, bulamıyoruz.” dedi. Usta ekmek ustasının gece 4’ten öğlen 4’e kadar çalıştığını ve bu şartların 10 yıldır değişmediğini belirtti. Kolivar’a göre bu çalışma şartlarının düzeltilmesi gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ekmek Fiyatına Zam Geliyor: İstanbul’da 60 Lirayı Bulabilir!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!