G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.140.058,31

Çevre Bakanı: 400 Bin Konut İnşaatı Devam Ediyor, İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, şu anda 400 bin civarında inşaata başladıklarını belirterek, haziran ve temmuz ayı ile birlikte her ay 10 bin, 20 bin civarında konut teslim etmeye devam edeceklerini açıkladı. Özhaseki, 14 ay önce yaşanan depremin, 680 bin konutun yıkılmasına ve 870 bin işyerinin zarar görmesine neden olduğunu belirtti. Bu felaketle birlikte 14 milyon insanın zarar gördüğünü ve acı hatıraların hala taze olduğunu dile getiren Bakan Özhaseki, depreme dayanıklı ve sağlam yapılar inşa ederek benzer afetlerin önüne geçmeyi hedeflediklerini kaydetti. Halen 400 bin civarında konut ve 40 bin işyeri için inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirten Bakan Özhaseki, 4 bin 333 köyde köy evi inşa edildiğini ve bin 240 şantiyede 110 bin kişinin istihdam edildiğini söyledi. Tespit edilen eksiklerin giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Bakan Özhaseki, projelerin hızla hayata geçirilmesi için çaba harcadıklarını dile getirdi.

Bakan Özhaseki’nin konuşmasının ardından Kentsel Dönüşüm Başkanı Hakkı Alp, Malatya ilinde yapılan ve yapılacak olan çalışmalara ilişkin bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Alp, Malatya için planlanan kentsel dönüşüm projeleri ve alınan önlemler hakkında detaylı bilgiler verdi. Bakan Özhaseki’ye ve diğer katılımcılara yapılan çalışmaların detayları sunularak, hedeflenen projelerin önemi vurgulandı.

Özhaseki, seçimlerin ardından hedeflerine odaklandıklarını ve çalışmaların devam edeceğini belirtti. Önümüzdeki dönemde yoğun bir şekilde çalışarak Malatya’yı eski haline getirmeyi amaçladıklarını söyleyen Bakan Özhaseki, bu süreçte vatandaşların mağdur olmaması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade etti. Seçim sonrası sürecin başladığını ve herkesin bu dönemde işbirliği yaparak, geleceğe daha güvenli bir şekilde hazırlanacaklarını aktaran Özhaseki, ekibinin gayretli çalışmalarıyla desteklerinden emin olduğunu belirtti.

Sonuç olarak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve ekibi, deprem sonrası yaşanan sorunları çözmek ve vatandaşların güvenli bir yaşam sürmelerini sağlamak için yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Malatya’da gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projeleri ve inşaat çalışmaları ile bölgedeki yeniden yapılanma sürecine katkı sağlayarak, toplumun refah düzeyini artırmayı hedefliyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çevre Bakanı: 400 Bin Konut İnşaatı Devam Ediyor, İşte Detaylar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!