G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.138.644,45

ABD’nin İsrail Politikaları ve Gazze Saldırısı: Çelişki mi Yoksa Strateji mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin Gazze’ye insani yardım göndermesi ve aynı anda İsrail’e silah göndermesi uluslararası kamuoyunda çelişki yaratıyor. Bu durum, özellikle seçim yılında Washington’un Gazze ve İsrail politikalarının nasıl görüldüğü konusunda tartışmalara neden oluyor. Matthew Bryza, Biden yönetiminin İsrail’in Hamas tehdidini ortadan kaldırma çabalarını desteklediğini ve Gazze’deki sivillere karşı acımasız saldırıları dehşete düşürdüğünü belirtiyor. Ayrıca ABD-Türkiye ilişkilerinde iyileşme olduğunu ve ortak çıkarların ön planda olduğunu vurguluyor.

ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri hakkında konuşan Bryza, öğrencilerin protesto etme hakkının olduğunu ancak diğer öğrencileri tehdit etme veya eğitimlerini engelleme haklarının olmadığını belirtiyor. Ayrıca polisin bu tür durumlarda nasıl müdahale etmesi gerektiğine de değiniyor. Türkiye-ABD ilişkilerinde yaşanan olumlu gelişmeleri destekleyen Bryza, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hamas’a yönelik söylemlerinin ilişkileri olumsuz etkilemeyeceğini düşünüyor.

Son zamanlarda Türkiye’nin PKK’ya karşı Irak ile ortak bir operasyon düzenleyeceği haberlerini değerlendiren Bryza, Irak ve Türkiye’nin terör tehdidini ortadan kaldırmak için birlikte çalışabileceğini ifade ediyor. Ancak bu konuda özel bilgi sahibi olmadığını belirtiyor. Bryza’nın FETÖ ile ilgili açıklamalarına göre, Gülen örgütünün ABD’deki lobi faaliyetlerinin Türkiye’ye karşı olumsuz bir algı yarattığını ve çarpıtılmış bir izlenim bıraktığını ifade ediyor.

Genel olarak, Bryza, ABD’nin Orta Doğu politikaları, Türkiye-ABD ilişkileri, üniversitelerdeki gösteriler ve terörle mücadele konularında yapıcı ve dengeli bir yaklaşım sergileyerek, önemli konuları tartışmaya açıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD’nin İsrail Politikaları ve Gazze Saldırısı: Çelişki mi Yoksa Strateji mi?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!