G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.139.217,68

TBMM’den Geçen Maden Kanunu Teklifi Yürürlüğe Girdi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Yapılmasına Dair Kanun Teklifi yasalaşarak kabul edilmiştir. Bu teklifle, Ulusal Maden Kaynak ve Rezerv Raporlama Komisyonu (UMREK) koduna göre sadece IV. Grup maden işletme ruhsatları için raporlama zorunluluğu devam edecektir.

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, arama ruhsatı alarak bulduğu madenler için UMREK Koduna göre rapor hazırlama şartı aranmaksızın MTA tarafından hazırlanan raporlar ile buluculuk hakkını kazanacaktır. Ayrıca, içme-kullanma suyu temin edilen rezervuarlar, sulak alanlar ve yenilenebilir enerji kaynak alanlarına imar planı yapılmaksızın yenilenebilir enerji üretim santralleri kurulabilecektir.

Doğal Gaz Piyasası Kanunu’na ‘doğal gazın sıvılaştırılması’ tanımı eklenecek ve bu kapsamda yüzen LNG tesislerinin işletilmesi ve değişikliği için belirli kurallar belirlenecektir. Yer değişikliği ve kapasite artışları gibi durumlar Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından belirlenecek usul ve esaslara göre gerçekleştirilecektir.

Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Enerjisi Üretimi Amaçlı Kullanımına İlişkin Kanun’da yapılan değişiklikler ile YEKA yarışmalarına ilişkin usul ve esaslar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından belirlenecektir. Yarışma sonucunda belirlenen fiyatlar YEK Destekleme Mekanizması kapsamında değerlendirilecektir.

Ayrıca, 10 yıllık süresini dolduran lisanssız üretim faaliyeti kapsamındaki tesisler, belirlenen fiyat farkını ödeyerek lisanslı üretim faaliyetine geçebilecektir. Bu düzenleme ile enerji sektöründe önemli değişiklikler yapılmış ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı teşvik edilmiştir.İHA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM’den Geçen Maden Kanunu Teklifi Yürürlüğe Girdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!