G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,29
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol75,12
GR. ALTIN2.831,69
BTC2.158.217,33

TKP’li Maçoğlu Tunceli Belediyesini Borç Batağına Soktu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fatih Mehmet Maçoğlu, Tunceli Belediyesi’nde 5 yıl boyunca görev yapmış ve muhalif medya tarafından övgülerle anılmıştı. Ancak, DEM Parti’li Cevdet Konak yönetimindeki belediye, Maçoğlu döneminden kalan borç miktarını açıkladı. Maçoğlu’nun devraldığı borç miktarı 67,5 milyon lira iken, devrettiği borç miktarı ise 230 milyon 673 bin 692 lira olarak belirlendi. Konak, belediyenin borç durumunu kamuoyu ile paylaşarak şeffaflık sağladı.

Konak, 5 Nisan 2024 tarihinde belediyenin toplam borcunun 230 milyon 673 bin 692 lira olduğunu duyurdu. Belediyenin 2023 yılı geliri 188 milyon lira iken, gideri ise 271 milyon lira olarak açıklandı. Bununla birlikte, belediyenin brüt bütçesinin yüzde 84’ü personel giderlerine ayrılmış durumda. Son 5 yılda ise belediyeye toplamda 145 kişinin işe alındığı belirtildi.

Fatih Mehmet Maçoğlu, özellikle “Komünist Başkan” olarak tanınan bir siyasetçi olması sebebiyle dikkat çekiyordu. Ancak, belediyenin borç batağına sürüklenmesi ve devredilen borç miktarının oldukça yüksek olması, Maçoğlu’nun görev süresinin eleştirilmesine neden oldu. DEM Parti’li Cevdet Konak’ın açıklamaları, belediyenin mali durumunun ne kadar kritik olduğunu ortaya koydu.

Belediyenin gelir gider dengesinin bozuk olması ve borç miktarının artması, belediye çalışanları ve vatandaşlar arasında endişe yaratmış durumda. Maçoğlu’nun döneminde belediyeye yapılan harcamaların ve alınan personel sayısının artması, belediyenin mali yapısını zorlamış görünüyor. Cevdet Konak yönetiminde ise borç batağından çıkış planları yapılarak, belediyenin ekonomik açıdan daha sağlıklı bir duruma gelmesi hedefleniyor.

Tunceli Belediyesi’nin mali durumunun düzeltilmesi için alınacak tedbirler ve atılacak adımlar ise merak konusu olmaya devam ediyor. Konak yönetiminde belediyenin borçlarıyla nasıl başa çıkılacağı ve belediyenin geleceği konusunda yapılacak planlar, Tunceli halkı ve kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor. Maçoğlu döneminde borç batağına sürüklenen belediyenin, DEM Parti’li Konak yönetiminde nasıl bir değişim ve gelişim sürecine gireceği ise ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TKP’li Maçoğlu Tunceli Belediyesini Borç Batağına Soktu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!