G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,50
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,77
GR. ALTIN2.847,36
BTC2.169.630,32

Diyanet İşleri Başkanlığı, Dev Bütçesiyle Eleştirilerin Hedefinde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın büyük bütçesi eleştiri konusu oldu. Başkanlığın envanterinde bulunan taşıt sayısı açıklandı. Gazeteci Mustafa Bildirici, Başkanlık envanterindeki toplam 408 araçtan bahsetti. Araçların çoğunluğu binek otomobillerden oluşuyor. Toplamda 283 binek aracı bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı, kiralık araçlar dışında envanterinde 408 araca sahip.

Başkanlığın sahip olduğu araçlar arasında üst segment otomobil, minibüs, kamyonet, midibüs, otobüs ve binek arazi araçları yer alıyor. Ayrıca, kiralık araçlar listesinde de Mercedes ve Audi gibi markalar bulunmaktadır. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kullandığı Audi A8, gündeme geldi. Gazeteci Mustafa Bildirici’nin iddiasına göre, Erbaş, mevcut makam aracı olan Audi A6’nın yerine Audi A8 siparişi vermiş ve kırmızı TOGG ise geri gönderilmiştir.

Diyanet, kamuoyunda çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı. Başkanlık, 2010 model aracın ekonomik ömrünü tamamlaması ve arızalanmaları nedeniyle ihtiyaca cevap veremediği için yeni araç talep ettiğini belirtti. TOGG marka aracın 2023 yılından itibaren kullanıldığı vurgulandı. A8 aracının ise yoğun şehir dışı programlar nedeniyle kiralandığı açıklandı. Bu açıklamalarla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı’nın taşıt envanteri ve kiralık araçlar konusundaki detaylar kamuoyu ile paylaşıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyanet İşleri Başkanlığı, Dev Bütçesiyle Eleştirilerin Hedefinde

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!