G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,81
CNY4,88
GBP45,09
EURO/USD1,10
BIST8.898,23
Petrol77,59
GR. ALTIN2.935,10
BTC2.092.812,00

İmamoğlu 420 Yolcu Kapasiteli Elektrikli Metrobüsü Test Etti: Yolculuk Başladı, Etkileyici Detaylar Ortaya Çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 40 metre uzunluğunda, 4 vagonlu ve 420 yolcu kapasiteli yüzde 100 elektrikli bir metrobüsün test sürüşüne katıldı. Test sürüşüne İETT Genel Müdürü İrfan Demet ve Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy da eşlik etti. Yolculuk Eyüpsultan’daki Edirnekapı İETT Garajı’ndan başlayıp Avcılar Kampüs Durağı’nda sona erdi.

İmamoğlu, test sürüşü öncesinde yaptığı açıklamada, metrobüs hatlarının verimliliği, konforu ve yolcu yığılmalarını azaltmaları gerektiğini belirtti. Şu anda Avcılar’dan Söğütlüçeşme’ye uzanan önemli bir ulaşım aracı olan metrobüs hattının, yapılan ve yapılacak metro hatlarıyla nasıl bir entegrasyon içerisinde olacağını ve ne tür iyileştirmeler yapılması gerektiğini değerlendireceklerini vurguladı. Yüksek yolcu kapasitesi ve sıfır emisyonlu olması gibi özellikleriyle dikkat çeken metrobüs hakkındaki kanaatlerini en doğru şekilde olgunlaştırmak istediklerini ifade etti.

İmamoğlu, geçmişte yaşanan olumsuzlukları da hatırlatarak, yatırımlarını titizlikle yapmaya çalıştıklarını ve milletin parasını en doğru şekilde kullanmak zorunda olduklarını söyledi. Araçların teknik ve performans özelliklerine ilişkin bilgiler veren İETT Genel Müdürü İrfan Demet ise, 40 metre uzunluğunda, 4 vagonlu, 3 körüklü ve 420 yolcu kapasiteli olan metrobüsün, elektrikli ve sıfır emisyonlu bir araç olduğunu belirtti. Ayrıca aracın otonom kullanılabilme özelliğine sahip olduğunu da ifade etti.

İmamoğlu ve beraberindeki heyet test sürüşü boyunca 1100 km yol yaptıklarını ve metrobüsün yüksek yolcu kapasitesi ile dikkat çektiğini belirtti. Testlerin devam ettiğini ve son durakta gerçekleştirildiğini vurguladılar. İETT İstanbul’da gelişen teknolojileri yakından takip ederek, en rasyonel olanları şehre kazandırmak adına çaba gösterdiklerini de sözlerine eklediler. Umarız bu yeni metrobüs, İstanbullulara konforlu ve verimli bir ulaşım imkanı sunar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İmamoğlu 420 Yolcu Kapasiteli Elektrikli Metrobüsü Test Etti: Yolculuk Başladı, Etkileyici Detaylar Ortaya Çıktı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!