G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,16
CNY4,84
GBP45,55
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,77
GR. ALTIN2.877,99
BTC2.154.234,69

Eskişehir’de Bayrak Kavgası: Gözaltına Alınan Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eskişehir Gazze Platformu, İsrail’in saldırıları altındaki Filistin’e destek amacıyla cumartesi günü bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe katılan Y.U., etkinlik sonrasında İki Eylül Caddesi’nde ‘Kelime-i Tevhid’ bayrağı açarak yürümeye başladı. Ancak bir süre sonra H.K.T. adlı bir kişi, bayrağı indirmesini istedi ve tartışma çıktı. Çevredekilerin müdahalesiyle olay yatıştırıldı ve yaşananlar cep telefonlarıyla kaydedildi.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın sosyal medyada paylaşılmasının ardından soruşturma başlattı. Bayrağı almaya çalıştığı iddia edilen H.K.T. hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri, H.K.T.’yi yakalayarak sağlık kontrolünden geçirdi ve ifadesini aldı. H.K.T., ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama’ ile ‘Nitelikli yağmaya teşebbüs’ suçlarından adliyeye sevk edildi.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, olayla ilgili detaylar paylaşıldı. Yapılan açıklamada, şüpheli şahsın Y.U.’nun bayrağını zorla almaya çalışması sonrasında soruşturma başlatıldığı belirtildi. Şüpheli hakkında ‘Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik ve Aşağılama’ ile ‘Nitelikli Yağmaya Teşebbüs’ suçlarından soruşturma yürütüldüğü ve gözaltına alınması için talimat verildiği ifade edildi.

Olayın tüm detaylarıyla titizlikle araştırıldığı ve soruşturmanın henüz sonuçlanmadığı vurgulanan açıklamada, kamuyu yanıltıcı ve yönlendirici paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiği hatırlatıldı. DHA kaynaklı habere göre, Eskişehir Gazze Platformu’nun düzenlediği destek yürüyüşü sırasında yaşanan olay, adli süreçle birlikte devam etmekte.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eskişehir’de Bayrak Kavgası: Gözaltına Alınan Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!