G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.153.694,94

Meteoroloji Toz Taşınımı Uyarısında! Yeni Hava Durumu Haritası Yayımlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan yeni hava durumu haritasına göre, ülkemizin genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi ile Afyonkarahisar, Eskişehir ve Ankara çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Ayrıca, İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde toz taşınımı görülebileceği uyarısında bulunuldu.

Hava sıcaklıklarının Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilirken, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği belirtildi. Rüzgarın genellikle güneyli, güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif esmesi beklenirken, İç Anadolu’da güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı konusunda da uyarılarda bulundu. İç Anadolu’da güneyli yönlerden kuvvetli rüzgarın etkili olabileceği ve toz taşınımının yaşanabileceği belirtildi. Bu durumun ulaşımda aksamalara, çatı uçmalarına ve toz savrulmalarına neden olabileceği ifade edildi.

Çöl tozunun Türkiye’nin birçok yerinde etkili olduğu belirtilirken, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde de toz taşınımı hadisesinin yaşandığı bildirildi. Rüzgarın etkisiyle oluşan toz bulutlarının yüksek dağları kapladığı ve Cilo Dağları’nın toz içinde kaybolduğu belirtildi. Vatandaşlar, bu durumu cep telefonlarıyla kayıt altına alarak yaşananları paylaştı.

Bölgelere göre hava durumuna bakıldığında; Marmara bölgesinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, İstanbul, Kırklareli ve Tekirdağ’da sağanak yağış görülebileceği tahmin edildi. Ege bölgesinde de benzer şekilde parçalı bulutlu ve yağışlı bir hava öngörülüyor.

Karadeniz, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinde de parçalı bulutlu ve yağışlı bir hava beklenirken, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise az bulutlu bir hava tahmin ediliyor. Özellikle Batı Karadeniz ve İç Anadolu’nun iç kesimlerinde toz taşınımı olabileceği uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Çöl tozunun ülkenin batı ve iç kesimlerinde 3 gün boyunca etkili olacağını ve denizlerde fırtınamsı rüzgarın beklendiğini belirtti. Karadeniz ve Batı Akdeniz’in batısında fırtınalı bir hava beklenirken, diğer bölgelerde de etkili rüzgarlar öngörüldü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteoroloji Toz Taşınımı Uyarısında! Yeni Hava Durumu Haritası Yayımlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!