G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.559,34

15 Temmuz gazilerine aylık ödemeler devam ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DMM tarafından yapılan açıklamaya göre, bazı sosyal medya hesaplarında dolaşan “15 Temmuz gazilerinin maaşlarının kesildiği ve 2 aydır maaş alamadıkları” iddialarının doğru olmadığı belirtildi. 15 Temmuz gazilerinden malul sayılanlar ile 1053 sayılı Nizamnameye göre derece tespiti yapılanlara, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından aylık maaş bağlandığı vurgulandı.

Ayrıntılar açıklamada şu şekilde yer aldı: Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı tarafından 15 Temmuz Dayanışma Kampanyasında toplanan kaynaktan hak sahiplerine toplu olarak ödeme yapılmasını isteyenlerin talepleri üzerine, vakıf tarafından hak sahiplerine anket gönderildi. Toplu ödeme talep edenlere toplu olarak ödemeleri yapıldığı için bu kişilere aylık ödeme yapılmamaktadır. Ancak aylık olarak ödemelerini almak isteyen 218 hak sahibine aylık ödeme yapılmasına devam edilmektedir.

Dolayısıyla, iddia edilen şekilde gazilerin maaşlarının kesildiği ve 2 aydır maaş alamadıkları bilgisi doğru değil. Sosyal medya üzerinden yayılan yanıltıcı bilgilerin doğrulanmadan paylaşılması sosyal medya üzerinde yanlış algı oluşturabilir. Bu nedenle, kamu kurumları ve yetkili merciler tarafından yapılan resmi açıklamalara önem verilmesi ve bilgi alışverişlerinde doğruluk ve güvenilirlik ilkelerine uyulması gerekmektedir.

Sonuç olarak, 15 Temmuz gazilerinin maaşlarının kesilmediği, malul sayılan ve derece tespiti yapılan gazilere düzenli olarak aylık maaş ödemelerinin devam ettiği ve vakıf aracılığıyla toplu ödemeyi tercih edenlerin ödemelerinin de yapıldığı belirtilmektedir. Bu konuda daha fazla gerçek dışı bilgiler yayılmasını engellemek ve hatalı bilgi paylaşımlarından kaçınmak için doğru kaynaklardan bilgi alınması ve doğrulanmış verilere dayanarak paylaşımlarda bulunulması önem arz etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
15 Temmuz gazilerine aylık ödemeler devam ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!