G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,19
CNY4,82
GBP44,81
EURO/USD1,08
BIST9.061,86
Petrol74,51
GR. ALTIN2.983,03
BTC2.321.868,66

ABD Üniversitelerinde İsrail’e Karşı Protestolar Büyüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar, en az 14 bin 685’i çocuk ve 9 bin 670’i kadın olmak üzere toplam 34 bin 305 Filistinlinin hayatını kaybetmesine, 77 bin 293 kişinin ise yaralanmasına sebep oldu. Bu saldırılar sonucunda enkaz altında binlerce ölünün olduğu bildirilirken, hastaneler, ibadethaneler ve eğitim kurumları da hedef alındı ve sivil altyapı zarar gördü. ABD genelindeki üniversite kampüslerinde başlayan İsrail’i protesto eylemlerine, Georgetown ve George Washington üniversitelerindeki öğrenciler de katıldı. Öğrenciler, “Özgür Filistin” ve “Gazze’de hemen ateşkes” sloganları atarak tepkilerini dile getirdiler.

Georgetown Üniversitesi’nin ana kampüsünde toplanan yüzlerce öğrenci, pankartlar taşıyarak İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı seslerini duyurdu. Diğer bir büyük üniversite olan George Washington Üniversitesi’nde de öğrenciler, Gazze’ye desteklerini göstermek amacıyla bir araya geldiler. Polisin izin verdiği sınırlı alanlarda çadırlar kuran öğrenciler, sloganlarla eylemlerini devam ettirdiler. Bu eylemlerin diğer üniversitelerde de devam edebileceği öngörülmekte.

ABD’nin Georgia eyaletinin başkenti Atlanta’da ise Emory Üniversitesi Felsefe Bölümü Başkanı Noelle McAfee ve Ekonomi Profesörü Caroline Fohlin, ters kelepçeyle polis tarafından gözaltına alındı. McAfee’nin gözaltına alınışı öğrenciler tarafından videoya çekilerek sosyal medyada paylaşıldı. Emory Üniversitesi kampüsüne giren polisler, öğrencilere biber gazı ve elektroşok silahıyla saldırdı. Bu olayların yanı sıra Güney California Üniversitesi’nde ise 93 öğrenci gözaltına alındı.

Bu eylemler, ABD genelindeki üniversite öğrencileri arasında hızla yayılarak destek buldu. İsrail’in Gazze’ye gerçekleştirdiği saldırılar, dünya genelinde de büyük bir tepki ile karşılanmaktadır. ABD’deki üniversite öğrencileri, sadece Filistinlilerin değil tüm insanların hak ve özgürlüklerini savunarak barışın tesis edilmesi için seslerini duyurmaya devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Üniversitelerinde İsrail’e Karşı Protestolar Büyüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!