G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.062,68

Cumhurbaşkanı Kararıyla 36 Bin Sağlık Personeli İstihdam Edilecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek. Bu karar kapsamında eleman temininde güçlük çekilen dallarda ve yerlerde hizmetlerin verimli bir şekilde yürütülmesi hedeflenmektedir.

Sözleşmeli sağlık personeli istihdamı için belirlenen hizmet birimleri arasında toplamda 32 bin 464 uzman tabip, 3 bin 498 tabip, 25 sağlık memuru, 9 ebe, 2 hemşire, 1 diyetisyen ve 1 sağlık teknikeri bulunmaktadır. Bu personelin büyük bir çoğunluğu 35 bin 984 kişi yataklı tedavi birimlerinde görev alacakken, geriye kalanlar ise sağlık evleri, ilçe sağlık müdürlüğü merkezleri ve acil sağlık hizmetlerinde çalışacaklar.

Toplamda 36 bin sağlık personelinin istihdam edileceği bu karar, sağlık alanında yaşanan personel açığının kapatılmasına yardımcı olmayı hedeflemektedir. Bu yolla, vatandaşların daha etkili ve verimli bir sağlık hizmetine erişmesi amaçlanmaktadır.

Cumhurbaşkanı kararının yayımlanmasının ardından sözleşmeli sağlık personeli alımlarının ne zaman başlayacağı ve başvuru şartları gibi detaylar ise ilerleyen günlerde açıklanması beklenmektedir. Bu yeni istihdam olanakları, genç doktor ve hemşire adaylarının umutlu bir şekilde kariyerlerine devam etmelerine olanak sağlayacaktır.

Sağlık sektöründe çalışan herkes, bu kararın sektöre pozitif katkılar sağlayacağını ve hizmet kalitesinin artmasına yardımcı olacağını düşünmektedir. Yeni istihdam olanaklarının, hem personel hem de hizmet kalitesi açısından sektöre önemli bir ivme kazandıracağı öngörülmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Kararıyla 36 Bin Sağlık Personeli İstihdam Edilecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!