G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.151.904,54

TSK’nın Terörle Mücadelesi Sürüyor, MSB İçin Irak’a Destek Hazır!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, terörle mücadelesini; sahanın gerekliliğine uygun, alışılmadık ve öngörülemez düzeyde, artan bir etki ve yoğun bir baskıyla sürdürdüğünü açıkladı. Milli Savunma Bakanlığı kaynakları da Türkiye’nin terörle mücadele çalışmaları kapsamında Irak’a sınır güvenlik sistemlerine ilişkin destek vermeye hazır olduğunu ileterek, “Bu kapsamda onlar da gelip bizim sınır güvenlik sistemlerimizi incelediler.” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak ziyareti kapsamında terörle mücadeleye ilişkin sorular üzerine Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, “Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Irak ziyaretinde Türkiye-Irak ilişkileri geniş bir çerçevede ele alınmıştır. Görüşmelerde başta PKK olmak üzere FETÖ, DEAŞ gibi terör örgütleri ile uzantılarına karşı atabileceğimiz müşterek adımlar istişare edilmiştir. Bu adımlara yönelik diğer anlaşmalarla birlikte terörle ortak mücadele ve güvenlik alanında işbirliği kapsamındaki anlaşma ve mutabakatlar aktedilmiştir. Bu kapsamda güvenlik, ortak sınır güvenliği ve terörle mücadele alanlarındaki işbirliğinin kurumsallaştırılmasını ve sürdürülmesini sağlamak üzere teşkil edilecek “Güvenlik Ortak Koordinasyon Merkezi’nin” esaslarını belirlemeye yönelik müzakereler Irak tarafı ile sürdürülmektedir.

Irak’a sınır güvenlik sistemlerine ilişkin olarak da destek vermeye hazır olduklarını ileten kaynaklar, 1 Ocak 2024’ten bu yana Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil; Son bir haftada 54, 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar ise 360’ı Irak’ın, 442’si Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere 802 terörist etkisiz hâle getirildiğini belirtti. Ayrıca, terör örgütü PKK’dan kaçan 2 teröristin Habur’daki Hudut Karakolumuza teslim olduğu bildirildi.

Son bir haçta, yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 284 kişinin yakalandığı ve toplamda 2.769 kişinin yakalandığı bildirilirken, Milli Savunma Bakanı’nın programı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin uluslararası görevlerine de değinildi. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin eğitim ve tatbikat faaliyetlerine de yer verildi.

Sonuç olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri, uluslararası misyonlar çerçevesinde görev yapıp bölgesel ve küresel barış ve istikrara katkı sağlamaktadır. Liderliğinde gerçekleştirilen Irak ziyaretinde imzalanan anlaşmalar ve yapılan görüşmeler ile terörle mücadele konusunda sağlam adımlar atılmıştır. Ayrıca, uluslararası ilişkilerin güçlendirilmesi ve bölgesel güvenliğin sağlanması adına yapılan diğer faaliyetlere de değinilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TSK’nın Terörle Mücadelesi Sürüyor, MSB İçin Irak’a Destek Hazır!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!