G-QXXHXL9JW0
USD34,17
EURO37,78
CNY4,87
GBP44,93
EURO/USD1,10
BIST8.951,18
Petrol76,82
GR. ALTIN2.909,90
BTC2.071.176,40

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fahiş Fiyat Açıklamasıyla İlgili Denetimler Hız Kesmeden Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fahiş fiyatlarla mücadelede yeni tedbirler alacaklarını belirterek halkın ezilmesine izin vermeyeceklerini vurgulamıştı. Bu açıklamanın ardından, Ticaret Bakanlığı ekipleri İstanbul, Samsun, Antalya, Gaziantep ve Çanakkale’de restoran ve kafelerde fiyat tarifeleri denetimleri gerçekleştirdi. İstanbul’da Ticaret İl Müdürü İsmail Menteşe, Üsküdar’da iş yerlerini denetleyerek fiyat etiketlerinin asılı olup olmadığını kontrol etti. Değişen yönetmelikler uyarınca 3 bin 101 işletme incelenirken 6 bin 700 aykırılık tespit edildi ve idari yaptırımlar uygulandı.

Çanakkale’de de Ticaret İl Müdürü Hakan Tuncerli, zincir marketlerde fiyat etiketlerinin incelendiğini açıkladı. Ürünlerde bulunması gereken bilgilerin olduğunu belirten Tuncerli, ayrıca lokanta ve kafelerde de denetimlerin devam ettiğini aktardı. Samsun’da ise Ticaret İl Müdürü Kürşat Turpçu, fahiş fiyat artışlarını ve tüketici mağduriyetlerini önlemek için denetimler yapıldığını söyledi. İş yerlerinde fiyat etiketlerinin olup olmadığı konusunda detaylı kontroller gerçekleştirildi.

Gaziantep’te de denetimler devam ederken, Ticaret İl Müdürü İsmail İncesoy, fiyat listelerinin varlığını kontrol ettiklerini belirtti. Vatandaşlar bu denetimlerin gıda güvenliği açısından önemli olduğunu ifade ederken, devletin gereken hassasiyeti göstermesi gerektiğini belirtti. Antalya’da da Konyaaltı ilçesinde restoran ve kafelerde denetimler yapıldı. Ticaret İl Müdürü Halil Özşahan, tüketicilerin mağduriyet yaşamaması için titiz bir çalışma yürüttüklerini vurguladı.

Sonuç olarak, Ticaret Bakanlığı ekipleri fahiş fiyatlarla mücadele kapsamında 5 farklı ilde denetimler gerçekleştirerek işletmelerdeki fiyat tarifelerini kontrol etti. Bu denetimlerle tüketicilerin korunması ve adaletsiz uygulamaların önlenmesi amaçlandı. Devletin halkın ekonomik çıkarlarını korumak için yürüttüğü bu çalışmaların hassasiyetle sürdürüldüğü belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fahiş Fiyat Açıklamasıyla İlgili Denetimler Hız Kesmeden Devam Ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!