G-QXXHXL9JW0
USD34,17
EURO38,19
CNY4,87
GBP45,80
EURO/USD1,12
BIST9.829,19
Petrol70,86
GR. ALTIN2.936,77
BTC2.233.583,51

İsrail’e Silah Tedariki Sonlandırılsın

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusuna silah tedarikinin durdurulması talep edildi. Arap Birliği’nin toplantısında, Refah kentine yapılan saldırıya karşı uyarıda bulunuldu.

Tel Aviv hükümeti tarafından Gazze’ye yönelik devam eden saldırılar, Arap Birliği’nin dikkatini çekti. ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere İsrail’e sağlanan silah ve mühimmata ilişkin sevkiyatın durdurulması çağrısı yapıldı. İsrail ordusunun Gazze’ye saldırıları 200 günden fazla sürmekte.

Arap Birliği, Filistin halkına yönelik saldırıları ele almak üzere olağanüstü bir toplantı düzenledi. Birlik, İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırganlığını ve soykırım suçunu kınadı. Refah kentine yapılacak saldırının yeni bir katliam anlamına geleceği uyarısında bulunuldu. İsrail’in ateşkese uyması ve insani yardımların girişini sağlaması için BM Güvenlik Konseyi’ni harekete geçmeye çağırdı.

Arap Birliği, ABD’nin Filistin’in BM tam üyelik başvurusunu veto etmesini kınadı. ABD’nin bölgede barış, güvenlik ve istikrarı sağlamada başarısız olduğunu belirtti. İsrail’e silah ve mühimmat ihracatının durdurulması gerektiği vurgulandı. İnsansız hava araçlarının üretiminin finanse edilmemesi çağrısı yapıldı.

Toplu mezarlarla ilgili soruşturma talep eden Arap Birliği, Filistin Devleti’ni tanımayan ülkelere tanımaları çağrısında bulundu. Gazze Şeridi’ndeki hastanelerde ortaya çıkan toplu mezarlarla ilgili uluslararası adalet kurumlarından bağımsız bir soruşturma yapılması talep edildi. Filistin’in Gazze’deki “soykırım suçları” hakkında acil bir toplantı yapılması talebi de karşılandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’e Silah Tedariki Sonlandırılsın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!