G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO37,85
CNY4,87
GBP45,02
EURO/USD1,10
BIST9.078,64
Petrol74,75
GR. ALTIN2.905,34
BTC2.064.284,70

Yakın Komşusuna Şiddet Uygulayan Adam Tutuklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

21 Nisan tarihinde, İhsaniye Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi’ndeki bir apartmanda yaşanan olayda, bedensel engelli Niyazi ve eşi Çiğdem Gedik ile üst katta oturan Mehmet ve eşi Esra Üçok arasında bir tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle Mehmet Üçok, komşusu Niyazi Gedik’e yumruk atarak burnunu kırdı. Bununla da yetinmeyen Üçok, ardından apartmanın önünde sıcak su dökerek Gedik çiftine saldırdı. Gedik çifti Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılırken, saldırgan Mehmet Üçok ise gözaltına alındı.

Polis tarafından alınan ifadelerin ardından Mehmet Üçok, adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı. Ancak savcılığın karara itiraz etmesi üzerine Üçok, sabah saatlerinde tekrar gözaltına alındı. Yeni işlemlerin ardından Üçok, bu sefer tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tüm apartman sakinlerini üzen bu olay, komşuluk ilişkilerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Bedensel engelli bir komşuya bu şekilde saldırmak ve ardından ikinci bir saldırıda bulunmak, toplumda infial yarattı. Üçok’un tutuklanması ise adaletin yerine getirilmesi açısından önemli bir adım oldu.

Olayın yaşandığı apartmanın sakinleri, bu tür olayların tekrarlanmaması adına güvenlik önlemlerinin arttırılmasını ve komşuluk ilişkilerine daha fazla önem verilmesini talep etti. Herkesin huzur ve güven içinde yaşayabileceği bir ortamın sağlanması için gereken adımların atılması gerektiği vurgulandı.

Toplumda benzer olayların yaşanmaması ve insanların birbirine saygı duyarak bir arada yaşayabilmesi için hem bireysel hem de kurumsal düzeyde çalışmalar yapılması gerektiği belirtildi. Komşuluk ilişkilerinin önemi ve toplumsal dayanışmanın gerekliliği bir kez daha hatırlatılarak, herkesin birbirine daha anlayışlı ve saygılı davranması gerektiği vurgulandı. Bu olayın taraflarına ve topluma ders olması umulurken, benzer olayların yaşanmaması adına gerekli önlemlerin alınması istendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yakın Komşusuna Şiddet Uygulayan Adam Tutuklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!