G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO37,79
CNY4,87
GBP44,93
EURO/USD1,10
BIST9.089,39
Petrol75,13
GR. ALTIN2.909,27
BTC2.072.729,85

TDK’nın Uygulaması: İşte İlk Paylaşılan Kelime!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından başlatılan bir uygulama kapsamında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile birlikte tarihi TDK binasının ön yüzüne dijital ekran asıldı. Bu ekran üzerinde her gün bir kelime paylaşılacak. Ankara’nın merkezi Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan binanın ön yüzüne yerleştirilen dijital ekranın, kırmızı zemin üzerine beyaz yazılı bir kelime ile dikkat çekici olması planlanıyor. Toplu taşıma yolcularının ilgisini çekecek olan bu uygulama ile ilerleyen günlerde günün kelimesi için öneriler de alınacak. TDK’nın internet sitesi ve sosyal medya hesapları aracılığıyla gönderilen öneriler değerlendirilerek dijital ekranda paylaşılacak.

TDK Başkanı Prof. Dr. Osman Mert, dilin milli egemenliğin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirterek, dilin ulusal kimliğin ve kültürel değerlerin temel taşı olduğunu vurguladı. Bu nedenle dilin öneminin altını çizmek gerektiğini ifade eden Mert, Atatürk’ün çocuklara verdiği önemi vurgulayarak, bu uygulamayı 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmesinden esinlenerek başlattıklarını söyledi. İlk kelime seçiminde Atatürk’ün çocuklara hitabında yer alan “Asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız” sözlerinden ve çocukları özgün ve değerli görmesinden ilham aldıklarını belirtti.

TDK’nın uygulaması, “çocuk” kelimesiyle başladı. Bu uygulama ile dilin önemi ve güzelliği vurgulanarak, günlük hayatta kullanılan kelimelerin anlamı ve değeri üzerine farkındalık yaratılması amaçlanıyor. Günün kelimesi seçiminde toplumun katılımına önem veren TDK, internet sitesi ve sosyal medya hesapları aracılığıyla önerileri değerlendirerek dijital ekranda paylaşacak. Bu uygulama ile dil ve kelime bilincinin artırılması ve dilin kültürel mirasımızın önemli bir parçası olduğunu vurgulanması hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TDK’nın Uygulaması: İşte İlk Paylaşılan Kelime!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!