G-QXXHXL9JW0
USD34,22
EURO37,87
CNY4,88
GBP45,29
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,83
GR. ALTIN2.921,44
BTC2.099.367,60

Üsküdar-Samandıra Metro Hattı’nda Arıza: İstanbullular Mağdur!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üsküdar-Samandıra Metro Hattı’nda yaşanan aksaklık hala devam ediyor. Metro İstanbul tarafından yaşanan problem “işletme saatleri dışında eğitim amaçlı kullanılan yolcusuz iki trenin teması”ndan kaynaklandığı şeklinde açıklandı. Seferler, Altunizade İstasyonu’nda aktarmalı olarak sürdürülüyor ve Üsküdar-Altunizade istasyonları arasında 15-20 dakika aralıklarla gerçekleştiriliyor. Ancak bilgilendirici tabelaların kapatıldığı ve yolcu yoğunluğu yaşandığı belirtildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olmasına rağmen yaşanan aksaklık sebebiyle Üsküdar ve Altunizade istasyonlarında yoğunluk yaşanıyor. Seferlerde yaşanan gecikmeler nedeniyle güvenlik görevlileri ile yolcular arasında zaman zaman tartışmalar da yaşanmaktadır. Ayrıca Altunizade-Üsküdar istasyonları arasında her iki yönde ücretsiz ring seferleri düzenlenmektedir.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na seslenen AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, metro arızasının halen giderilmediğini ve neden şehrin sorunlarının gündemlerine alınmadığını sordu. Metro İstanbul ise 25 Nisan’da normal işletmeye geçilmesinin planlandığını duyurdu.

Metrodaki yoğunluğu yaşamak istemeyen vatandaşlar, İETT otobüsleriyle düzenlenen ring seferlerine binmeyi tercih ediyor. Anonslarda yaşanan durumun “zorunlu bakım çalışması”ndan kaynaklandığı belirtilmektedir. Sefer aralıklarının yer aldığı bilgilendirici tabelaların bazılarının kapatıldığı ve sabit kaldığı gözlemlenmiştir.

Arıza nedeniyle metro seferlerinde yaşanan gecikmeler vatandaşları mağdur etmekte ve altınizade istasyonunda yığılmalar yaşanmaktadır. Güzergahlar arasında otobüs seferlerinin metroya kıyasla daha uzun sürdüğü ve bazı vatandaşların metroyu beklerken yerde oturmayı tercih ettiği gözlemlenmektedir.

Metro İstanbul’un internet sitesinde yer alan bilgilere göre M5 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı, 26,5 kilometre uzunluğunda olup Anadolu Yakası’nın ikinci metro hattıdır. Günlük 520 sefer yapılan hat, 4 dakika 10 saniye aralıklarla seferler düzenlemektedir. Kazanın meydana geldiği duraklar, hattın 1’inci etabı olan “Üsküdar-Yamanevler” istasyonları arasında bulunmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı’nda Arıza: İstanbullular Mağdur!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!