G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO37,83
CNY4,87
GBP44,92
EURO/USD1,10
BIST9.073,90
Petrol75,37
GR. ALTIN2.908,23
BTC2.091.748,29

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den Müfredat Değişikliği Açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM’de gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Tekin, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı öğretmen atamalarına ilişkin konuşarak, atamanın 2023 KPSS puanıyla yapılacağını belirtti. Önümüzdeki hafta atama sayısı ve branşlarının açıklanacağını da sözlerine ekledi.

Bakan Tekin, önümüzdeki yıl yeniden düzenlenecek ve seyreltilecek olan müfredata da değindi. Eğitim-öğretimden sorumlu genel müdürlüklerin değişiklik taslağını hazırlayarak Talim-Terbiye Kurulu Başkanlığı’na sunduğunu söyleyen Tekin, Talim-Terbiye Kurulu’nun ön incelemeleri yaptığını ve daha sonra değişiklikleri askıya çıkaracaklarını belirtti. Bakan, OECD’nin derecelendirme mekanizmalarındaki ülkelerin müfredat yoğunluğunu inceleyerek Türkiye’nin müfredatını buna yaklaştırmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Ülkemizin eğitim sisteminde beceri temelli değil, bilgi temelli bir yaklaşım olduğunu vurgulayan Bakan Tekin, öğretmenlerin müfredatı yetiştiremedikleri için başarısız olduklarını belirtti. Müfredatı seyrelterek çocukların ve öğretmenlerin daha rahat bir şekilde öğrenim görebileceğini ifade eden Tekin, ortalama yüzde 35 seyreltme yapılacağını açıkladı.

Son olarak, Bakan Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın anlam ve önemine de değinerek, bu özel günde çocuklara ve tüm Türkiye halkına kutlama mesajları iletti. Hierapolis Antik Kenti’nde gerçekleştirilen resepsiyonda Bakan Tekin’in açıklamaları basın mensupları tarafından ilgiyle takip edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den Müfredat Değişikliği Açıklaması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!