G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,87
CNY4,88
GBP45,41
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,67
GR. ALTIN2.919,50
BTC2.105.965,94

17 İlde Kuvvetli Rüzgar Uyarısı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarına ilişkin hava durumu raporunu internet sitesi üzerinden yayınladı. Rapora göre, bazı iller için sağanak yağış uyarısı yapılırken, özellikle ülkenin doğu kesiminde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün “MeteoUyarı” sayfasında 17 il için sarı kodlu alarm verildi. Bu illerde kuvvetli rüzgar etkili olacak. Uyarı yapılan iller arasında Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Çanakkale, Denizli, Eskişehir, Isparta, İzmir, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak bulunuyor.

24 Nisan tarihine ait haritalı hava durumu raporuna göre, Marmara Bölgesi’nde parçalı ve bulutlu bir hava bekleniyor. Edirne ve Kırklareli çevrelerinde akşam saatlerinde sağanak yağış görülebilir. Ege Bölgesi’nde ise parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava tahmin ediliyor, güneyli rüzgarlar kuvvetli esebilir. Akdeniz Bölgesi’nde parçalı ve az bulutlu bir hava beklentiler arasında, Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde toz taşınımı görülebilir. İç Anadolu’da parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak, rüzgarlar kuvvetli ve yer yer toz taşınımı bekleniyor. Batı Karadeniz’de parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava olacak, kuvvetli rüzgarlar etkili olacak. Orta ve Doğu Karadeniz’de ise parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Doğu Anadolu’da da parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülüyor. Güneydoğu Anadolu ise az bulutlu bir hava alacak.

Hava durumu raporunda belirtilen sıcaklık değerleri de dikkat çekiyor. Örneğin Ankara’da hava 16°C ile 31°C arasında değişecek. Denizli’de ise sıcaklık 18°C ile 34°C olacak. Diyarbakır’da ise 11°C ile 30°C sıcaklık bekleniyor.

Genel olarak, yarın için Türkiye genelinde parçalı ve yer yer bulutlu hava hakim olacak. Bazı bölgelerde yağış riski bulunurken, sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Vatandaşlar, hava durumu raporunu dikkate alarak önlemlerini almalı ve gerektiğinde meteorolojik uyarılara kulak vermeli.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
17 İlde Kuvvetli Rüzgar Uyarısı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!