G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,82
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,62
GR. ALTIN2.834,71
BTC2.145.194,06

İsrail askerlerinin Gazze’deki hastane baskını: 2 bin Filistinli kayıp!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik başlattığı hava ve kara saldırıları 7 Ekim’den bu yana devam ediyor. Bu saldırılar sırasında bölgedeki insani durum giderek kötüleşiyor. Gazze’deki Nasır Hastanesi kompleksi, toplu mezardan çıkarılan Filistinli cesetlerle dolup taşıyor. Bugün itibariyle toplu mezardan çıkarılan 73 kişi ile cuma gününden bu yana toplam 283 Filistinli cesedine ulaşıldı. Bunlardan 42 kişinin kimliği tespit edilirken, İsrail ordusunun cesetleri kumların altına gömdüğü ve üzerlerine çöp boşalttığı biliniyor.

Öte yandan, Nasır Hastanesi kompleksi içerisinde bulunan 2 bin Filistinlinin akıbeti ise hala belirsizliğini koruyor. İsrail askerlerinin baskını sırasında bu kişilerin ne olduğu konusunda herhangi bir bilgi bulunmuyor. Hastanedeki cesetlerin bir kısmının elleri kelepçeli ve üzerlerinden elbiseleri çıkarılmış şekilde soğukkanlılıkla öldürüldüğü vurgulanıyor. Hamas’ın silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim 2023 tarihinde İsrail’e karşı kapsamlı bir saldırı düzenledi. Bu saldırılarda 1200 İsrailli öldü, 5 bin 132 kişi yaralandı. Gazze’deki saldırılarda en az 34 bin 97 Filistinli öldürüldü, 76 bin 980 kişi yaralandı.

İsrail’in saldırıları sonucunda yıkılan binalar altında hala binlerce ceset olabileceği belirtilirken, sivil altyapıya da büyük zarar verildiği görülüyor. Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da da yaşanan saldırılarda 485 Filistinli hayatını kaybetti. Bu süreçte, sivil halkın korunması gereken hastane ve eğitim kurumlarının da hedef alındığına dikkat çekiliyor. Anadolu Ajansı (AA) tarafından verilen bu bilgiler, Gazze’deki insani krizin boyutunu gözler önüne seriyor. İsrail askerlerinin hedef alındığı ve hastanelerin bile saldırılarla karşı karşıya kaldığı bu süreçte, Gazze halkının yaşadığı acılar her geçen gün artıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail askerlerinin Gazze’deki hastane baskını: 2 bin Filistinli kayıp!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!