G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,81
CNY4,88
GBP45,42
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,26
GR. ALTIN2.922,42
BTC2.071.504,25

Erdoğan’ın ABD ve Irak ziyaretleri siyasi dengeyi değiştirebilir.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye siyaseti hızla gelişmeye devam ediyor. Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı, Irak’a ziyaret gerçekleştirecek. Bağdat’ta önemli görüşmeler yapacak olan Cumhurbaşkanı, ardından Erbil’e geçebilir. Türkmen Cephesi tarafından da Kerkük ziyareti için davet edilmiş durumda.

Mayıs ayının başlarında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 Mayıs’ta Beyaz Saray’ı ziyaret edecek. Bu ziyaret, Joe Biden’ın başkanlığı döneminde ilk kez gerçekleşecek.

Türkiye’nin elde ettiği önemli kazanımlardan biri, NATO üyeliğine onay vermesi karşılığında yapılan anlaşmalar arasında yer alıyor. Bu anlaşmaların bir sonucu olarak F16 satışının onaylanması, Türkiye’nin hava savunma sistemi ihtiyaçlarını karşılaması açısından kritik bir adım olarak değerlendiriliyor.

Uluslararası ilişkiler uzmanı Prof. Dr. Sedat Laçiner, son videosunda Türkiye ve ABD arasındaki diplomatik ilişkiler hakkında ilginç tespitlerde bulundu. F16 konusuna da değinen Laçiner, Türkiye’ye onlarca yeni F16 ve kitlerinin geleceğini belirtti. ABD-Türkiye ilişkilerindeki değişimlere de dikkat çeken Laçiner, bu değişimlerin önümüzdeki günlerde tam olarak şekilleneceğini vurguladı.

Türkiye’nin Irak ile entegrasyonunu arttırmayı hedeflediğini belirten Laçiner, Türkiye’nin önceliğinin güvenlik sorunlarını çözmek olduğunu ifade etti. Ancak İran’ın bölgedeki politikalarının Türkiye’nin politikalarını zorladığını belirten Laçiner, Irak’ın kalkınmasına yönelik politikaların farklılıklarını vurguladı. Bu durumda dengeyi değiştirebilecek bir ülkenin Amerika Birleşik Devletleri olduğunu söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’ın ABD ve Irak ziyaretleri siyasi dengeyi değiştirebilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!