G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,97
CNY4,88
GBP45,56
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,67
GR. ALTIN2.927,45
BTC2.081.803,49

İzmir’de FETÖ Operasyonu: 18 Kişi Tutuklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ’nün güncel yapılanmasında faaliyet gösterdiği belirtilen 24 esnaf ile haklarında yakalama kararı bulunan ve örgütün hücre evlerinde saklanan 12 örgüt mensubunu düzenlenen operasyonla yakaladı. Yakalanan şahısların adreslerinde yapılan aramalarda 6 milyon lira değerinde döviz, altın ve Türk lirası ele geçirildi. Ayrıca birçok dijital materyal ve örgütsel doküman da ele geçirildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 4’ü cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakılırken, diğerleri adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 32 kişi savcılıktaki sorgularının ardından sulh ceza hakimliğine çıkarıldı. Hakimlikçe yeniden ifade veren şüphelilerden 18’i tutuklanırken, 14’ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yakalanan FETÖ üyeleri arasında çok sayıda esnafın bulunması dikkat çekti. Operasyon sonucunda ele geçirilen döviz, altın ve Türk lirasının toplam değeri ise 6 milyon lira olarak belirlendi. Ayrıca yapılan aramalarda örgütsel faaliyetlere dair önemli belgelerin de ele geçirilmesi, soruşturmanın boyutunu gözler önüne serdi.

Cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakılan 4 kişinin ifadelerinin ardından süreç hakkında detaylı bilgiler alındı. Diğer şüpheliler ise adliyeye sevk edildi ve savcılıktaki sorgularının ardından sulh ceza hakimliğine çıkarıldı. Hakimlikçe yapılan değerlendirme sonucunda 18 kişi tutuklanırken, 14 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yakalanan örgüt mensuplarının örgütsel dökümanlar ve dijital materyaller ile birlikte saklandıkları hücre evlerinin detaylı aramaları sonucunda ele geçirilen deliller soruşturmanın seyrini belirleyebilir. Bu operasyon, FETÖ’nün güncel yapılanmasını ve örgütün faaliyetlerini ortaya çıkarmak adına önemli bir adım olarak değerlendirilebilir. Operasyonun detayları ve elde edilen delillerin mahkemeye sunulmasının ardından soruşturma daha da netleşecek ve yakalanan şahısların yargılanması süreci başlayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir’de FETÖ Operasyonu: 18 Kişi Tutuklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!