G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,83
CNY4,88
GBP45,42
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol73,82
GR. ALTIN2.912,62
BTC2.112.850,87

Iliç’teki Maden Faciasında Can Veren İşçi İçin Son Gözyaşları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ait altın madeninde meydana gelen heyelan sonrası İliç ilçesinde toprak altında kalan 9 işçiden biri olan Adnan Keklik’in cansız bedenine ulaşıldı. Adnan Keklik’in evli ve 2 çocuk babası olduğu belirtilirken, İliç merkez Yusuf Demir Camisi’nde düzenlenen törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, AK Parti Milletvekili Süleyman Karaman, CHP Milletvekili Mustafa Sarıgül, Belediye Başkanı Bekir Aksun, Anagold Ülke Müdürü Cengiz Demirci, Keklik ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Bayraktar ve Işıkhan, Keklik’in yakınlarına destek verdiler.

Erzincan Müftüsü Muharrem Gül tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası Adnan Keklik’in cenazesi, ilçe mezarlığına defnedilmek üzere götürüldü. Faciada toprak altında kalan 9 işçiden sadece 2’sinin cansız bedenine ulaşılabildiği belirtilirken, 5 Nisan’da Uğur Yıldız’ın cenazesinin bulunduğu ve Otlukbeli ilçesi Avcıçayırı köyünde defnedildiği bilgisi paylaşıldı. Ekipler hala 7 işçinin bulunması için çalışmalarını sürdürüyor.

İliç ilçesindeki maden kazasında yaşanan bu acı olay sonrası, 6 kişi tutuklanmış ve TBMM komisyonu konuyla ilgili inceleme başlatmıştı. Ayrıca, maden kazasında etkilenen işçilerin ifadeleri de ortaya çıktı. Bu üzücü gelişmelerle birlikte, bölgedeki maden sahalarındaki güvenlik önlemlerinin tekrar gözden geçirilmesi de gündemde.

Yaşanan bu trajik olayın ardından, Erzincan halkı ve yetkililer bir kez daha iş güvenliği konusundaki önemin altını çizerek benzer acı olayların tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması çağrısında bulunuyor. Facianın yaşandığı maden sahasında yapılan incelemeler ve soruşturmanın devam ettiği belirtilirken, bölge halkının da olaya duyarlılık göstererek destek olmaları bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Iliç’teki Maden Faciasında Can Veren İşçi İçin Son Gözyaşları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!