G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,83
CNY4,88
GBP45,42
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol73,82
GR. ALTIN2.912,62
BTC2.112.850,87

Özhaseki’nin uyarısı: Türkiye bir deprem bölgesi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 31 Mart’taki mahalli idareler seçimlerinde tekrar Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Memduh Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Bakan Özhaseki, Türkiye’nin deprem bölgesi olduğunu vurgulayarak her an her yerde deprem olabileceği uyarısında bulundu. Ülkenin birçok bölgesinde henüz kırılmamış 500’e yakın fay hattının bulunduğunu belirten Bakan, belediyelerin kentsel dönüşüme ağırlık vermesi gerektiğini ifade etti. Özhaseki, depreme dayanıklı konutlar ve iş yerlerinin inşa edilmesinin önemine dikkat çekerek, geçmişte kalan yapıların yenilenmesi için kentsel dönüşüm projelerinin hızla hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Tokat’ta meydana gelen depreme de değinen Bakan Özhaseki, hasarın ciddi düzeyde olmadığını belirterek en sevindirici şeyin ölüm olmaması olduğunu dile getirdi. Deprem anında bölgede bulunan ekiplerin teyakkuzda olduğunu ve AFAD ile iş birliği içinde çalışmaya başladıklarını ifade etti. Özellikle İstanbul’da yaşanan toprak kayması olayına da değinen Özhaseki, olayın yaşandığı bölgede bulunan 14 konutun tedbir amacıyla boşaltıldığını ve barınma ihtiyacının karşılanması için adımların atıldığını açıkladı.

Bakan Özhaseki, deprem riskine karşı herkesin önlem alması gerektiğini vurgulayarak, belediye başkanlarından şehirlerini depreme hazırlayacak tedbirler almalarını istedi. Hangi partiye mensup olursa olsun kentsel dönüşüm yapmak isteyen her belediyeye destek olacaklarını belirten Bakan, depremin cinsiyet, mezhep, ırk veya din ayrımı yapmadan herkesi etkileyebileceğini hatırlattı. Kendilerinin depreme karşı hazırlıklı olmak için seferberlik ilan ederek hassasiyetle çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Tokat ve İstanbul’da yaşanan son deprem ve toprak kayması gibi olaylarda hızla müdahale eden ekiplerin hasarı en aza indirmek için çalıştıklarını belirten Bakan Özhaseki, vatandaşların da deprem ve benzeri doğal afetlere karşı bilinçli olmaları gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin deprem riskine karşı hazırlıklı olması gerektiğini söyleyen Bakan Özhaseki, herkesi bu konuda duyarlı ve sorumlu davranmaya çağırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özhaseki’nin uyarısı: Türkiye bir deprem bölgesi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!