G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,85
CNY4,88
GBP45,43
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,68
GR. ALTIN2.924,70
BTC2.079.425,42

Eski Sevgilisini Öldüren Adam Müebbet Hapse Mahkum Edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Olay, 30 Nisan 2023’te Ereğli ilçesi Ömerli Mahallesi’nde gerçekleşti. Saltukova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde çalışan Başaran Çevikoğlu, eski sevgilisi Yeşim Sönmez’in evinin önüne gelerek olayı başlattı. Sönmez, motosikletini park edip eve girmeye çalıştığı sırada Çevikoğlu ile karşı karşıya geldi. Aralarında çıkan tartışma sonucunda Çevikoğlu, otomobilinden aldığı pompalı tüfekle Sönmez’e 2 el ateş açtı. Sönmez, başından ve göğsünden yaralandı ve kanlar içinde yere yığıldı. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edilirken saldırgan Çevikoğlu kaçtı. Sönmez, Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı ancak hayatını kaybetti.

Başaran Çevikoğlu’nun, Sönmez ile görüşmek istediği ancak reddedildiği ortaya çıktı. Çevikoğlu daha sonra tutuklandı ve Ereğli Ağır Ceza Mahkemesi’nde davanın karar duruşması gerçekleşti. Mahkeme heyeti, Çevikoğlu’na ‘Tasarlayarak kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi. Ancak iyi hal indirimi uygulandığından Çevikoğlu’nun cezası ‘müebbet hapse’ indirildi.

Sönmez’in annesi Emine Leyla Sönmez, mahkemenin aldığı karara tepki göstererek, “Böyle bir olayda bu nasıl karar? Tasarlayarak adam öldürme suçu sabit bir katil için nasıl olur da iyi halden indirim yapılır?” dedi. Sönmez ailesi, kararı istinafa götüreceğini belirtti.

Olay, Ereğli ilçesi Ömerli Mahallesi’nde gerçekleşti. Saldırgan Başaran Çevikoğlu, eski sevgilisi Yeşim Sönmez’in evine giderek onunla tartışmaya başladı. Tartışmanın ardından Çevikoğlu, Sönmez’e pompalı tüfekle saldırarak başından ve göğsünden vurdu. Sönmez olay yerinde hayatını kaybetti ve Çevikoğlu tutuklandı.

Dava sürecinde, Çevikoğlu’na ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi ancak iyi hal indirimi uygulandığından cezası ‘müebbet hapse’ indirildi. Sönmez’in ailesi mahkeme kararına tepki göstererek, adaletin sağlanmadığını belirtti ve kararı istinafa götüreceklerini açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eski Sevgilisini Öldüren Adam Müebbet Hapse Mahkum Edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!