G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,97
CNY4,88
GBP45,56
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,67
GR. ALTIN2.927,45
BTC2.081.803,49

TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, Meclis Bahçesinde 23 Nisan Coşkusunu Yaşattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, Meclis bahçesinde düzenlenen etkinliğin açılışında konuşma yaparak, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anarak 104 yıl önce Meclis’i açmalarının kutlamaların vesilesi olduğunu belirtti. Meclisin Türkiye Cumhuriyeti’nin kalbi olduğunu vurgulayan Uzun, binanın 104 yıldır milletin sevgisiyle ayakta durduğunu ifade etti. TBMM’nin açılış kutlamaları ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinin 4 gün boyunca süreceğini söyleyen Uzun, program hakkında detaylı bilgi verdi. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un eski görkemli kutlamaların yeniden yapılması talimatı doğrultusunda etkinliklerin düzenlendiğini ifade etti.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, TBMM’nin rolünü ve önemini vurgulayarak, 23 Nisan’ın Türk milletine bırakılan en büyük miras olduğunu belirtti. 23 Nisan’ın her geçen yıl daha etkili kutlanması için büyük çaba harcadıklarını ve Milli Eğitim Bakanlığı olarak çocukların kültürel mirası öğrenmeleri için çalıştıklarını dile getirdi. Ayrıca, 23 Nisan etkinliklerinde çocuklara ödüller verileceğini ve çocuk Meclis Başkanı’nın bir bildiri yayınlayacağını söyledi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile gurur duyduklarını belirterek, Milli Uzay Programı kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ünüvar, Ankara Üniversitesinin bilim insanlarıyla yürütülen projenin bir parçası olarak uzayda yer aldıklarını ve gelecekte daha fazla çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ulusal egemenlik ve çocuk kavramlarını içerdiğini belirterek, bu kavramların geleceğin teminatı olduğunu vurguladı. Mandal, çocukların bilimsel çalışmalar konusundaki yüksek hedeflerine dikkat çekerek 23 Nisan kutlamalarının önemine değindi. Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın da etkinliklere katıldığını ve çocuklarla bir araya geldiğini aktardı.

Meclis’teki etkinlikler kapsamında Halkla İlişkiler Binası Konferans Salonu’nda çocuklara film gösterimi yapıldı. TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile birlikte stantları gezerek çocuklarla sohbet etti. Çocuklar büyük bir ilgi gösterdi ve fotoğraf çektirdi. Öğrenciler, bilim ve uzay konularındaki meraklarını dile getirdi.

Sonuç olarak, TBMM’nin açılış kutlamaları ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen programlar, Türk milletinin birlik ve beraberliğini vurgulayan değerli etkinlikler olarak gerçekleşti. Meclis’in tarihsel önemine vurgu yapan konuşmalar ile çocukların geleceğe dair umutlarına destek veren etkinlikler, 23 Nisan ruhunu en güzel şekilde yansıttı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, Meclis Bahçesinde 23 Nisan Coşkusunu Yaşattı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!