G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,16
CNY4,84
GBP45,55
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,77
GR. ALTIN2.877,99
BTC2.154.234,69

Alman Sanayiciler Hükümeti Acil Eyleme Çağırıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’da ekonomik büyüme istenilen düzeyde olmadığı için endişelenen sanayiciler, hükümetin acil eylem planı hazırlaması gerektiğini belirttiler. Alman ekonomisi, Ukrayna-Rusya savaşı gibi faktörler nedeniyle zor zamanlar geçiriyor olsa da enflasyonda düşüş yaşandı. Ancak, bu durumun şirketlere yansımadığı ve ekonomik büyümenin istenilen seviyede olmadığı ifade ediliyor. Alman Sanayiciler Birliği (BDI) Başkanı Siegfried Russwurm, hükümetin ekonomiyi desteklemek için hızla harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Russwurm, Almanya Başbakanı Olaf Scholz’u ekonomik krizi hafife almakla suçladı ve federal hükümetin son iki yılda şirketlere yeterli destek vermediğini belirtti. BDI, hükümetin bürokrasiyi azaltarak, onay süreçlerini hızlandırarak ve enerji sistemi için tutarlı bir planlama yaparak ekonomiye destek olması gerektiğini savunuyor. Ayrıca vergi ve harç yükünün de azaltılması gerektiği konusunda önerilerde bulunuldu.

Russwurm, Almanya’nın ihracata dayalı ekonomisinin 2023 yılında zayıf performans sergilediğini ve 2024 yılında da canlanma beklenmediğini belirtti. Almanya, Avrupa Birliği ülkeleri arasında en az büyüyen ekonomi oldu ve büyüme tahminleri keskin bir şekilde aşağı yönlü revize edildi. Uluslararası Para Fonu (IMF) da Alman ekonomisi ile ilgili büyüme tahminlerini düşürerek, ekonomik durumun ciddiyetini vurguladı.

Russwurm, hükümetin cesaretle ve birlik içinde hareket etmesi gerektiğini ve 2024 ve 2025 yıllarında ekonomik büyüme beklentilerinin düşük olduğunu belirtti. Alman sanayiciler, hükümetin ekonomiye destek olmak için önemli adımlar atması gerektiğini ve şirketlerin bu desteği hissetmesi gerektiğini ifade etti. Endişelerinin giderilmesi ve ekonominin canlandırılması için acil önlemler alınmasının gerekliliği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Alman Sanayiciler Hükümeti Acil Eyleme Çağırıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!