G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,83
CNY4,88
GBP45,44
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,36
GR. ALTIN2.910,34
BTC2.119.706,22

Uluslararası Özgürlük Filosu, Gazze’ye İnsani Yardım İçin Yola Çıkıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu, Gazze’ye insani yardım götürecek olan Akdeniz Gemisi için hazırlıklarına devam ediyor. Tuzla’daki özel bir tersanede devam eden hazırlıklar sırasında düzenlenen basın toplantısında filoya ilişkin detaylar paylaşıldı. Filoya yaklaşık 1000 kişinin katılması bekleniyor. Almanya, Malezya, Filistin, Norveç, Arjantin, İspanya, Kanada ve Güney Afrika’dan birçok aktivistin bulunduğu toplantıda, emekli ABD askeri ve eski diplomat Ann Wright, Gazze Özgürlük Filosu kampanyasının açılışını yaptıklarını belirtti. 2010 yılında Mavi Marmara gemisi ve 7 diğer gemiyle yola çıktıklarını ve şimdi yeniden aynı misyon için toplandıklarını ifade etti.

Malezya Özgürlük Filosu Hareketi’nden Fauziah Mohd Hasan, bölgedeki problemin aslında gösterilenden farklı olduğunu ve İsrail’in uyguladığı politikanın kadınlar, çocuklar ve sivillerin öldürülmesine dayandığını vurguladı. Hasan, Özgürlük Filosu’nun 12 ülkeden ve yüzlerce isimden oluşan bir katılımla Gazze’ye insan yardımı götürmek için yola çıktığını belirtti. Doktorlar, avukatlar, mühendisler ve profesörlerin de içinde bulunduğu çok sayıda önemli isimle birlikte bu misyon için hazırlıkların yapıldığını ifade etti. Bölgede her gün yaşanan dramı ve acil ateşkes çağrısını duyurdu.

Norveç Özgürlük Filosu Hareketi’nden Torstein Dahle, bölgede devam eden soykırım ve katliamın ardından özellikle insani yardımların Gazze’ye ulaştırılması gerektiğini ifade etti. Huwaida Araf ise Gazze’de yaşanan katliama karşı sesizliğe karşı çıkarak milyonlarca insanın desteğiyle filoya hazırlandıklarını açıkladı. Eski diplomat Ann Wright, bölgedeki insanların zor durumunu vurgulayarak uluslararası toplumun acil bir şekilde ateşkes sağlaması ve soykırımın önlenmesi için baskı yapması gerektiğini belirtti. Olası bir İsrail saldırısına karşı uluslararası kurallara ve insan haklarına göre hareket edeceklerini söyledi. Hazırlıkların yakın zamanda tamamlanarak geminin hareket edeceği tarih hakkında kamuoyunu bilgilendireceklerini belirtti. Toplantıya ulusal ve uluslararası basından birçok gazeteci katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Uluslararası Özgürlük Filosu, Gazze’ye İnsani Yardım İçin Yola Çıkıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!