G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,83
CNY4,88
GBP45,44
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,36
GR. ALTIN2.910,34
BTC2.119.706,22

Demre Belediyesi’nde Hesaplar Karıştı! Geçmiş Döneme Ait 108 Milyon Lira Borç Afişiyle Bekliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’nın Demre ilçesinde yerel seçimlerin ardından belediye başkanlığı görevini CHP’li Fahri Duran devraldı. Duran, belediye binasına asılan pankartta geçmiş döneme ait 108 milyon 162 bin lira borç olduğunu duyurdu. Belediyenin son beş yılda 112 milyon TL gelir elde ettiğini ancak borcun bu kadar yüksek olmasının şaşırtıcı olduğunu belirtti. Duran, belediyenin taşınmaz satışlarından kazanç sağladığını ancak borcun hala devam etmesinin endişe verici olduğunu ifade etti.

Göreve geldiklerinde belediyenin aylık 450 bin lira kira ödediği 5 araca sahip olduğunu belirten Duran, bu kira sözleşmelerini hemen iptal ettiklerini açıkladı. Ayrıca atıl durumda olan Değirmen Cafe’nin masa ve sandalyelerinin başka bir iş yerinden çıktığını ve belediyenin kaynaklarının kötüye kullanıldığını dile getirdi. Duran ayrıca, belediyenin çöp bidonlarına bile sahip olmadığını ve bu eksikliği gidermek için çöp bidonları için Muratpaşa Belediyesi’nden yardım aldıklarını belirtti.

Belediyenin satışa çıkardığı arsaların bir ailenin lehine olduğunu fark ettiklerini açıklayan Duran, bu durumu kamu zararı olarak nitelendirdi. Yapılan incelemeler sonucunda bu durumun tesadüfi olmadığını belirten Duran, bu konunun takipçisi olacaklarını vurguladı. Ayrıca seçim sürecinde belediye personeline görevler verilerek normal maaşlarından fazla ödeme yapıldığını açıklayan Duran, bu durumun adil olmadığını söyledi.

Duran, Demre sahillerine yapılan önceki dönem yatırımları için eski belediye başkanına teşekkür etti. Ancak sahil bandıyla ilgili devam eden hukuki sürecin takipçisi olacaklarını belirtti. Son olarak belediyenin güncel mali durumunu paylaşan Duran, toplam borcun 108 milyon 162 bin 520 TL olduğunu duyurdu. Belediyenin elinde bulunan varlık ve borç rakamlarını detaylı bir şekilde kamuoyu ile paylaşarak şeffaf bir yönetim anlayışı sergileyeceklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Demre Belediyesi’nde Hesaplar Karıştı! Geçmiş Döneme Ait 108 Milyon Lira Borç Afişiyle Bekliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!