G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,83
CNY4,88
GBP45,44
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,36
GR. ALTIN2.910,34
BTC2.119.706,22

MHP’nin Emekliler İçin Programı Açıklandı: “Milli Yükseliş İradesi”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milliyetçi Hareket Partisi, 17 Mart 2024 tarihinde 14. Olağan Büyük Kurultay’ı gerçekleştirdi ve 180 sayfalık “Milli Yükseliş İradesi” isimli programı açıkladı. Partinin resmi internet sitesinde yayınlanan programda başkanlık sistemi ve yeni anayasa gibi konuların yanı sıra 16 milyon emekli vatandaş için öneriler de yer aldı.

Programın 140. Sayfasında “YAŞLILAR VE EMEKLİLER” başlığı altında sigortayla ilgili konular ele alındı. Raporda, emeklilerin bilgi ve deneyimlerinden faydalanılmasını ve huzurlu bir hayat sürmelerinin sağlanmasını amaçladıklarını belirten ifadeler yer aldı. Ayrıca, yaşlılık ve malullük sigortası uygulamasında norm ve standart birliğinin sağlanmasına ve emekli aylıkları arasındaki eşitsizliklerin giderilmesine önem verdikleri vurgulandı.

Raporda “Yaşlıların istismar ve ihmaline fırsat verilmeyeceği” belirtildi ve yaşlılıkta yaşam kalitesini düşüren problemlere çözümler getirilmesi gerektiğinin altı çizildi. Yaşlıların sağlık hizmetlerine kolay erişiminin sağlanması ve bu hizmetlerden etkin bir şekilde yararlanmalarının temin edilmesi gerektiği üzerinde duruldu.

Sosyal destek ödemelerinin her vatandaş için bir hak olduğu savunulan raporda, yaşlıların aile ortamında hayatlarını sürdürmelerinin esas alındığı belirtildi. Muhtaç durumdaki ailelere yaşlılarını koruyup kollamaları için “sosyal bakım yardımı” ödemeleri yapılacağı ve bu uygulamaların etkinliğinin sağlanacağı vurgulandı.

Emekli aylıkları için ise özel bir endekse göre artışların yapılması önerildi. Emekli aylıklarındaki artışların genel enflasyon endeksi yerine, emeklilerin tüketim kalıplarını ve hayat standartlarını dikkate alan bir endekse göre yapılması gerektiği belirtildi. Ayrıca, ekonomik büyümenin sağladığı refah artışının emekli aylıklarına yansıtılması ve emeklilerin diğer ödemelerle de desteklenerek refah düzeylerinin artırılması sağlanacağı belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MHP’nin Emekliler İçin Programı Açıklandı: “Milli Yükseliş İradesi”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!