G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,81
CNY4,88
GBP45,42
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,26
GR. ALTIN2.922,42
BTC2.071.504,25

Edirne’nin Turizm Elçisi Bahri Bey’i Kaybettik

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edirne’nin gastronomi turizmi alanında çalışmalar yapan Bahri Dinar, sabah saatlerinde kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Dinar, bir süre önce ablası ve iki ağabeyini kaybetmişti ve Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği’nin başkanlığını yapıyordu. Edirne Belediye Meclisi, kentin tanıtımına katkılarından dolayı ona “Edirne turizm elçisi” unvanı vermişti. Dinar için Eski Cami’de cenaze töreni düzenlendi ve ailesi taziyeleri kabul etti.

Cenazenin görünümüne ilişkin özel bir detay da vardı. Dinar’ın tabutunun üzerine “Turizm Elçisi Bahri Bey, Edirne’ye gel ciğerimi ye” yazılı ciğerci önlüğü konuldu. İkindi namazını müteakip Edirne Müftüsü Hasan Başoğlu’nun kıldırdığı cenaze namazının ardından Dinar’ın cenazesi, Yeni Şehir Mezarlığı’nda defnedildi. Cenazeye, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Edirne Valisi Yunus Sezer, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, meslektaşları ve vatandaşlar da katıldı.

Bahri Dinar, Edirne’nin tanıtımı ve gastronomi turizmi alanında önemli çalışmalar yapmış bir isimdi. Belediye Meclisi ona “Edirne turizm elçisi” unvanı vererek katkılarından dolayı teşekkür etmişti. Onun vefatı, kentte büyük bir üzüntüye neden olmuş ve cenazeye yoğun bir katılım gerçekleşmişti. Eski Cami’de düzenlenen cenaze töreninde, Dinar’ın ailesi ve sevenleri gözyaşları içinde taziyeleri kabul ederken, toplumun geniş kesiminden de destek ve başsağlığı mesajları geldi.

Edirne’nin turizm potansiyelini ortaya çıkarmak ve kentin gastronomi alanında tanıtımını yapmak için yoğun çaba sarf eden Bahri Dinar’ın kaybı, şehirde derin bir iz bırakmıştı. Yapılan törenler ve anma etkinlikleriyle onun hatırası yaşatılmaya çalışılmış ve Edirne halkı, turizm elçilerinden birini kaybetmenin üzüntüsünü yaşamıştı. Dinar’ın vefatı, kentte gastronomi turizmi alanında yapılan çalışmaların ne kadar değerli olduğunu bir kez daha gözler önüne sermişti. Ailesinin yanı sıra, iş arkadaşları ve meslektaşları da onun hatırasını saygıyla anmış ve çalışmalarını sürdürmeye kararlı olduklarını belirtmişlerdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Edirne’nin Turizm Elçisi Bahri Bey’i Kaybettik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!