G-QXXHXL9JW0
USD34,22
EURO37,88
CNY4,88
GBP45,49
EURO/USD1,11
BIST9.202,67
Petrol75,64
GR. ALTIN2.917,75
BTC2.087.943,21

İddialı Olay: Annem Beni ve Kendisini Yakmaya Çalıştı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

18 Nisan Perşembe günü Akyazı ilçesi Erdoğdu Mahallesi’nde yaşanan üzücü olayda, 64 yaşındaki M.Y.’den geçtiğimiz hafta bir miktar para alan ve tekrar istediğinde ret cevabıyla karşılaşan 42 yaşındaki Ö.Y., öfkelendi. Maddi ve ailevi sorunları olduğu iddiasıyla benzini annesi ve kendisi üzerine dökerek ateşe verdi. Haberin alınmasının ardından bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan kadın, öncelikle Akyazı İlçe Devlet Hastanesi’ne ve oradan da Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda 2 ve 3’üncü derece yanıklar oluşan M.Y., hayati tehlike taşıdığı için Kocaeli Şehir Hastanesi Yanık Ünitesi’ne sevk edildi.

Olayın faili olan Ö.Y. ise her iki elinde de yanıklarla yakalandıktan kısa bir süre sonra jandarma tarafından gözaltına alındı ve ilçe jandarma komutanlığına götürüldü. İşlemlerin tamamlanmasının ardından elleri sargılı bir şekilde adliyeye sevk edildi. Gazetecilerin sorularına cevap veren Ö.Y., “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” şeklinde konuşarak pişmanlık belirtmedi. Adliyeye sevk edilen Ö.Y. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, annesi M.Y.’nin hayati tehlikesi devam etmekte.

Olay insanları derinden sarsarken, cinayetin aile içi şiddetin vahşi bir örneği olduğu belirtiliyor. Acıma duygularını geride bırakarak annesine böylesi bir eziyette bulunan Ö.Y.’nin ne gibi sorunlar yaşadığı merak konusu olmuştur. Yetkililer, yaşanan bu olayın aile içi şiddetin vahşi yüzünü gözler önüne serdiğine dikkat çekerken, toplumda bu tür travmatik olayların yaşanmaması için farkındalık oluşturulması gerektiğini vurguluyor. Öte yandan, M.Y.’nin ise hastanedeki tedavisinin sürdüğü ve hayati tehlikesinin devam ettiği belirtiliyor. Bu acı olay, toplumda şiddetin yol açtığı yıkımı bir kez daha gözler önüne sererken, önlem alınması yönünde toplumun ve devletin daha duyarlı olması gerektiği konusunda da uyarı niteliği taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İddialı Olay: Annem Beni ve Kendisini Yakmaya Çalıştı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!