G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,85
CNY4,88
GBP45,43
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,68
GR. ALTIN2.924,70
BTC2.079.425,42

Mardin Büyükşehir Belediyesi Meclisinde İstiklal Marşı Okunmadı İddiası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclislerinin açılışlarında yaşanan ‘İstiklal Marşı’nın okutulmaması’ ve ‘Türk bayrağının kaldırılması’ iddialarıyla ilgili olarak mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini duyurdu. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı ise İstiklal Marşı’nın okunmadığı iddialarına resen soruşturma başlatıldığını açıkladı.

AK Parti Mardin İl Başkanlığı, İstiklal Marşı’nın okunmadığı iddialarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, İstiklal Marşı’nın okunması talebine DEM Partili meclis üyelerinin karşı çıktığı ve marşın okunduğu sırada oturdukları belirtildi. AK Parti Grubu, marşın okunmasını isteyerek taleplerini sunduğunu ve DEM Parti grubunun bu talebe ‘kapalı alanda olmaz’ diyerek karşı çıktığını belirtti. İstiklal Marşı’nın AK Parti grubu tarafından okunduğu ve saygı duruşunda bulunulduğu, ancak DEM Partili üyelerin marşın okunması sırasında oturarak izledikleri de açıklamada belirtildi.

Yaşanan olaylar sonrasında yapılan açıklamada, sosyal medyada çıkan bazı yanıltıcı haberlere de değinilerek, halkın bağımsızlık sembolü olan İstiklal Marşı’nın okunmaması yönünde karar alındığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. İçişleri Bakanlığı tarafından mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiği ve Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlattığı belirtildi.

Bu gelişmelerin ardından, toplumda oluşan endişe ve kafa karışıklığını gidermek için doğru bilgi akışının sağlanması ve halkın yanıltıcı haberlere karşı bilinçli olması gerektiği vurgulandı. AK Parti Mardin İl Başkanlığı, konuyla ilgili araştırma ve soruşturmayı yakından takip ettiğini ve kamuoyuna gerekli bilgilendirmenin yapılacağını belirtti. İstiklal Marşı ve Türk bayrağı gibi milli simgelerin saygı ve sevgiyle korunması gerektiği üzerinde duruldu. Bu konuda yapılan yanıltıcı haberlere karşı da toplumun dikkatli olması ve bilinçli davranması gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mardin Büyükşehir Belediyesi Meclisinde İstiklal Marşı Okunmadı İddiası

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!