G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,07
CNY4,84
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,71
GR. ALTIN2.842,46
BTC2.174.454,44

Bilim İnsanları, Dünya’dan 14 Milyon Kilometre Uzaklığa Şemsiye Fırlatacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir grup bilim insanı, küresel ısınmayı kontrol altına almak için güneş ışınlarını engelleyecek bir şemsiye geliştirmeyi önerdi. Bu şemsiye, Dünya’dan 14 milyon kilometre uzaklıkta olacak ve 2 yıl içinde Dünya sıcaklığını 1.5 santigrat derece azaltabileceği belirtiliyor. İsrail Teknoloji Enstitüsü’ndeki araştırmacılar, bu prototipin maliyeti için 20 milyon dolarlık bir bütçeye ihtiyaç duyulduğunu ve projenin 2027’ye kadar tamamlanabileceğini belirtti.

Projenin maliyeti eleştirmenler tarafından sorgulansa da, bilim insanları, Dünya’yı soğutmak için alternatif planlardan biri olarak bu şemsiyeyi önemsiyor. Ayrıca, bu şemsiyenin oluşturacağı gölgenin uzayda hareket edebilmesi planlanıyor. Diğer iklim değişikliği stratejileri hala tartışılırken, bu fikrin de ilgi çekici olduğu düşünülüyor.

Bununla birlikte, bazı uzmanlar, bu şemsiyenin astronomik maliyetlerle karşı karşıya kalabileceğini ve uygulanmasının zaman alacağını, bu yüzden zaman kaybı olduğunu düşünüyor. Ayrıca, güneş fırtınaları veya asteroitlerin kalkana zarar verebileceği ve ani ısınmaya sebep olabileceği de belirtiliyor. Sonuç olarak, bu şemsiye fikri hem olumlu hem de olumsuz yönleri ile tartışılmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bilim İnsanları, Dünya’dan 14 Milyon Kilometre Uzaklığa Şemsiye Fırlatacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!