G-QXXHXL9JW0
USD34,13
EURO38,23
CNY4,87
GBP45,82
EURO/USD1,12
BIST10.029,73
Petrol74,32
GR. ALTIN2.918,32
BTC2.189.722,48

Hindistan’da Devam Eden Oy Verme İşlemi 6 Hafta Sürecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hindistan’da gerçekleşen seçimler, dünyanın en büyük seçimi olarak tarihe geçti. Ülkenin tek başkanı olan Narendra Modi, üçüncü dönem için seçimlere katıldı ve büyük bir destek beklediğini açıkladı. Hindu milliyetçi hükümet, gelecek 10 yıl için yüzde 6 ila yüzde 8 arasında bir büyüme oranı hedefliyor. Ülkenin seçmen sayısı 969 milyon olduğundan, ABD ve Avrupa Birliği’nin toplam nüfusunu geçerek dikkat çekici bir seviyeye ulaştı.

Seçimler, 6 hafta boyunca 7 aşamada gerçekleştirilecek. Bu seçim, dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri olan Hindistan’da büyük bir heyecana neden oldu. Ülkenin nüfusu 1,439 milyar olarak belirtilirken, Çin ise 1,425 milyar nüfusuyla ikinci sırada yer alıyor. Oy verme işlemi 19 Nisan’da başladı ve 1 Haziran’a kadar devam edecek. Sonuçların ise 4 Haziran’da açıklanması bekleniyor.

Başbakan Modi, gençlerden sandığa gitmelerini isteyerek rekor sayıda oy kullanımını teşvik etti. Aynı zamanda ilk defa oy kullanacak seçmenlere de çağrıda bulunan Modi, herkesin sesinin önemli olduğunu belirtti. Ülke genelinde kurulan 187 bin oy verme merkezi önünde uzun kuyruklar oluştu. Oy verme süreci yerel saatle 07.00’de başlayıp 18.00’de sona erecek.

Son seçimlerde zafer elde eden Modi, Bharatiya Janata Partisi (BJP) liderliğinde Ulusal Demokratik İttifakı (NDA) adı altında geniş bir koalisyona karşı yarışıyor. Seçim sonuçları, parlamentonun alt kanadı Halk Meclisi (Lok Sabha) üyelerini belirleyecek ve ülkenin geleceği için belirleyici olacak. Hindistan’daki genel seçimler, ülkenin demokratik sürecinde önemli bir adım olacak ve siyasi geleceği şekillendirecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hindistan’da Devam Eden Oy Verme İşlemi 6 Hafta Sürecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!