G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,83
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,66
GR. ALTIN2.838,81
BTC2.144.167,21

Rusya, Estonya Başbakanı Kallas’ı Arananlar Listesine Ekledi: “Beni Sustumazlar” Sözüne Rağmen Moskova’dan Sert Açıklama Geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Estonya Başbakanı Kaja Kallas, Rusya tarafından arananlar listesine eklenmiştir. Bu karar Estonya İçişleri Bakanlığı’nın resmi sitesinde duyurulmuştur. Rus Ceza Kanunu gereğince Kallas, arananlar listesine dahil edilmiştir. Rusya’nın bu adımı, Estonya’nın Sovyet döneminden kalan anıtları kaldırma girişimleriyle bağlantılı olarak yapılmıştır. Kallas, Rus yönetimine karşı yaptığı açıklamalarla tanınmaktadır. Estonya Devlet Bakanı Taimar Peterkop ve Litvanya Kültür Bakanı Simonas Kairys de arananlar listesinde yer almaktadır.

Başbakan Kallas, Rusya’nın bu kararının sürpriz olmadığını ve kendisini hiç kimsenin susturamayacağını belirtmiştir. Ayrıca, AB’nin Ukrayna’ya verdiği güçlü desteğin Rusya’ya zarar verdiğini ifade etmiştir. Bu durumu doğru yol olarak gördüğünü dile getirmiştir. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, listedeki isimlerin tarihsel hafızayla alay etme kararlarından sorumlu olduğunu açıklamıştır. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise listedekilerin Sovyet askerlerinin anıtlarını yok etmekle suçlandığını söyleyerek, “Bu daha başlangıç.” ifadelerini kullanmıştır. Ayrıca, dünyayı nazizmden ve faşizmden kurtaranların anısına karşı işlenen suçların yargılanması gerektiğini belirtmiştir.

Moskova, savaşın başlangıcından bu yana üst düzey Ukraynalı yetkilileri ve generalleri arananlar listesine eklemişti. Kaja Kallas’ın arananlar listesine eklendiği durum ise ilk defa gerçekleşmiştir. Bu durum, Estonya hükümet liderlerinin Rusya tarafından aranan ilk isim olmasına sebep olmuştur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rusya, Estonya Başbakanı Kallas’ı Arananlar Listesine Ekledi: “Beni Sustumazlar” Sözüne Rağmen Moskova’dan Sert Açıklama Geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!