G-QXXHXL9JW0
USD34,13
EURO38,10
CNY4,85
GBP45,76
EURO/USD1,12
BIST10.048,99
Petrol74,53
GR. ALTIN2.894,78
BTC2.150.843,74

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde art arda deprem felaketi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde dün gece meydana gelen depremler, bölgede panik ve korkuya sebep oldu. İlk deprem saat 01.06’da 4,7 büyüklüğünde gerçekleşirken, ikinci deprem ise saat 02.35’te 4,1 büyüklüğündeydi. Ancak bugün yaşanan depremler daha büyük çaplıydı. Öğleden sonra saat 18.11’de 5,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi ve akşam saatlerinde ise saat 21.43’te 4 büyüklüğünde bir sarsıntı yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 22.31’de ise 4,4 büyüklüğünde bir depremin kaydedildiğini duyurdu.

Depremin etkisiyle kaçmaya çalışan 5 kişi yaralandı. Tokat’ın Sulusaray ilçesinde yaşanan depremde evlerine zarar gören vatandaşlar, ilçe devlet hastanesinde tedavi altına alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremde Tokat ilinde 1 kişinin etkilendiğini açıkladı. Bazı evlerin yanı sıra bir cami minaresi de zarar gördü ancak can kaybı yaşanmadı. Yozgat, Gümüşsuyu köyünde bir ev yıkılırken, Yelken köyünde bir ev ile Elmalıçiftliği köyünde de bir ev hasar gördü.

AFAD, depremin etkili olduğu bölgelerde saha taramalarının sürdüğünü belirtti. Sarsıntı, Tokat, Samsun, Yozgat, Çankırı ve Çorum illerinde yoğun bir şekilde hissedildi. Mevcut bilgilere göre Yozgat ilinde 2 katlı bir ev ile Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 5 ahır zarar gördü. Ekipler olay yerinde incelemelerini sürdürüyor.

Tokat Valiliği, depremin ardından eğitim öğretime bir gün ara verildiğini duyurdu. Vatandaşlar için yurtlar, spor salonları ve misafirhaneler açıldı. Yozgat’ın Çekerek, Kadışehri ve Aydıncık ilçelerinde de okullar tatil edildi. Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, Buğdaylı köyünde bazı evlerin ve 2 minarenin yıkıldığını ancak can kaybı olmadığını açıkladı. Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu ise şehir merkezinde ciddi bir sorun olmadığını belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da depremzedelere geçmiş olsun dileklerini iletti. Bakanlık ekipleri ve AFAD, bölgeye yardım ve destek amacıyla görevlendirildi. Deprem sonrası bölgede yaşanan hasarın boyutu halen netleşmemiş olsa da yetkililer çalışmalarına devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tokat’ın Sulusaray ilçesinde art arda deprem felaketi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!