G-QXXHXL9JW0
USD34,19
EURO37,88
CNY4,87
GBP45,56
EURO/USD1,11
BIST9.351,22
Petrol74,56
GR. ALTIN2.921,99
BTC2.107.088,13

MEB Denetimlerinde Yetersizlikler Tespit Edilen İşletmelerin Sözleşmeleri Feshedildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin staj yaptığı veya mesleki beceri kazandığı 94 bin 301 işletmeye denetimler yapmıştır. Bu denetimler sonucunda, iş sağlığı ve güvenliği şartlarına uymayan 8 bin 406 iş yerinin sözleşmesi feshedilmiştir. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla 2 Şubat 2024’te yayınlanan “Mesleki eğitimde iş sağlığı ve güvenliği” konulu genelge kapsamında, mesleki eğitimdeki öğrencilerin beceri eğitimleri aldığı işletmelere yönelik denetimler artırılmış ve eğitimler yoğunlaştırılmıştır.

Bu genelge kapsamında, iş sağlığı ve güvenliği açısından uygun olmayan iş yerlerine öğrenci gönderilmeyecek ve sözleşmeleri feshedilen iş yerlerinde eğitim yapılmayacaktır. Meslek birlikleri ile eğitim müfettişlerinin de denetimlere katılması istenmiştir. Genelgenin yürürlüğe girmesinin üzerinden 2,5 ay geçtikten sonra, öğrencilerin beceri eğitimi aldığı işletmelere yönelik denetimler ve iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin eğitimler hız kazanmıştır. MEB, öğrencilerin staj yaptığı ve mesleki eğitim aldığı atölye ve laboratuvarların iş sağlığı ve güvenliği açısından uygun olup olmadığını yakın markaja almıştır.

MEB’nin 81 valiliğe gönderdiği genelge hükümleri doğrultusunda, il istihdam ve mesleki eğitim kurulları acil bir şekilde toplanmıştır. Toplantılar sonucunda MEB’ye ulaşan raporlara göre, 94 bin 301 işletmeye meslek birlikleriyle denetim yapılmıştır. Çalışmalar sonucunda, iş sağlığı ve güvenliği şartlarına uymayan 8 bin 406 işletmenin sözleşmesi feshedilmiştir.

Sözleşmesi feshedilen iş yerlerindeki öğrenciler, eğitimlerine yeni işletmelerde devam edeceklerdir. Bu işletmelere staj veya beceri eğitimi için öğrenci gönderilmeyecektir. Ayrıca, 425 bin 821 öğrenci ile 38 bin 697 personel, öğretmen ve yöneticiye iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verilmiştir. Bu denetimler ve eğitimler, öğrencilerin güvenli bir şekilde mesleki eğitim almalarını sağlamak amacıyla önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MEB Denetimlerinde Yetersizlikler Tespit Edilen İşletmelerin Sözleşmeleri Feshedildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!