G-QXXHXL9JW0
USD34,17
EURO38,09
CNY4,86
GBP45,58
EURO/USD1,11
BIST9.891,00
Petrol72,92
GR. ALTIN2.921,97
BTC2.163.541,39

Denizbank Şubesinde Çalınan 205 Milyon Lira: 8 Kişi Tutuklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Manavgat ilçesinde faaliyet gösteren özel bir banka şubesinde 205 milyon lira hırsızlık vakasıyla bağlantılı olarak başlatılan soruşturma sonucunda, şube müdürü Rahşan Eylem Bulut, müdür yardımcısı Utku Erdem ve 2 banka personeli dahil olmak üzere 8 şüpheli tutuklandı. Dolandırıcılık skandalıyla gündeme gelen bankanın yönetimi, tüm şubelerinde daha sıkı denetimler gerçekleştirmeye başladı. Side Şube Müdür Yardımcısı Utku Erdem’in hesabındaki şüpheli hareketlilik, genel müdürlük uzmanlarının dikkatini çekti ve müfettişler devreye girdi. Yapılan inceleme sonucunda Erdem’in, 2021 yılından Nisan 2024’e kadar müşterilerin hesaplarından toplam 205 milyon lirayı tanıdığı kişilere aktardığı tespit edildi. Bu paranın bir kısmı daha sonra yine Erdem’in hesabına geri döndü.

Olayın açığa çıkması üzerine banka suç duyurusunda bulundu ve Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. İlçe Jandarma Komutanlığı JASAT Timi, şubedeki çalışanlar ve Erdem’in yakın arkadaşlarını gözaltına aldı. Erdem, ifadesinde uzun bir süredir müşterilere ait paraları alıp arkadaşlarına yönlendirdiğini, bu paraları kendi hesabına geri aldığını, ardından da kripto para borsalarında ve sanal bahis sitelerinde kaybettiğini itiraf etti. Tutuklanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi ve soruşturma devam ediyor.

Yaşanan bu olayın ardından, banka yönetimi zarar gören müşterilerin tazminatlarını ödeyerek mağduriyetlerini gidermeye çalıştı. Denizbank şubesindeki bu büyük çaplı hırsızlık vakası, bankacılık sektöründe yeni tedbirler alınmasını ve denetimlerin sıkılaştırılmasını gündeme getirdi. Son olarak, müşterilerin güvenliği ve finansal varlıklarının korunması adına bankaların daha dikkatli ve transparan bir şekilde hizmet vermeye devam etmeleri gerektiği vurgulanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Denizbank Şubesinde Çalınan 205 Milyon Lira: 8 Kişi Tutuklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!