G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO38,06
CNY4,86
GBP45,55
EURO/USD1,11
BIST9.891,00
Petrol72,97
GR. ALTIN2.923,05
BTC2.162.055,57

ABD, BM’de Gazze ateşkes kararlarını veto etti hastag

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanı Vang, Gazze’de ateşkesle ilgili karar tasarılarını veto eden ABD’yi eleştirdi. Vang, Endonezya’da mevkidaşı Retno Marsudi ile görüşerek ortak basın toplantısı düzenledi. Gazze’deki çatışmanın önemine vurgu yapan Vang, BMGK’nin ateşkes çağrısı yapan karar tasarılarının çoğunun ABD tarafından veto edildiğini hatırlattı. ABD’nin son veto kararının ardından uluslararası ahlakın karşısına çıkma cesareti gösteremediğini belirten Vang, uluslararası hukuku işine geldiğinde kullandığını ancak yaramadığında kenara attığını ifade etti.

Endonezya’da gerçekleşen görüşmede ev sahibi Marsudi, Endonezya ve Çin’in Filistin’in Birleşmiş Milletler’e tam üyeliğini desteklediğini açıkladı. Endonezya’nın uzun yıllardır Filistin’e destek verdiğini ve İsrail’i diplomatik olarak tanımaktan kaçındığını belirten Marsudi, Çin’in de gerilimin yükselmesini önlemek için etkisini kullanacağına inandıklarını dile getirdi. Dünyanın en kalabalık Müslüman nüfusa sahip ülkesi olan Endonezya’nın Filistin’e verdiği destek uzun yıllardır devam etmektedir.

ABD’nin Gazze’deki duruma ilişkin tavrı tüm dünyada eleştirilere yol açarken, BMGK’de alınan karar tasarıları arasında 2728 sayılı kararın ancak ABD’nin çekimser kalarak kabul edilebildiği biliniyor. Vang, ABD’nin bu tavrını uluslararası ahlak açısından sorgularken, Çin’in nüfuzunu kullanarak gerilimi düşürmesini umduklarını belirtti. Marsudi ise Endonezya ve Çin’in aynı görüşü paylaştığını vurgulayarak, Filistin’in Birleşmiş Milletler’e tam üyelik talebini desteklediklerini belirtti.

Gazze’deki çatışma ve insanlık dramının devam etmesi nedeniyle uluslararası toplumda büyük endişe var. ABD’nin veto kararı, uluslararası hukukun sorgulanmasına yol açarken, Filistin’in haklarının korunması konusunda da net adımlar atılması gerektiği belirtiliyor. Vang ve Marsudi’nin açıklamaları, Gazze’deki durumun sadece bölgesel değil, uluslararası bir sorun olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD, BM’de Gazze ateşkes kararlarını veto etti hastag

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!