G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.156.249,88

İngiltere’de Çocuklara Sigara Satışı Yasaklandı! Yasanın Detayları Şaşırtıcı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2020 yılının Salı akşamı onaylanan yasayla, 1 Ocak 2009’dan sonra doğan çocuklara sigara satışı yasaklandı. Bu kararla, 15 yaşına giren çocuklar hayatları boyunca sigara alamayacaklar. Avam Kamarası’nda gerçekleşen oylamada yasa tasarısı, 383 milletvekilinin onayıyla kabul edilirken, 67 milletvekili ise yasaya karşı çıktı. Bu yasa tasarısının yaratmış olduğu tartışmalarda ise Muhafazakar Partili bazı vekiller yasayı desteklemeyeceklerini belirtirken, İktidar partisi vekillerine oylama sırasında istedikleri oyu kullanmakta özgür olduklarını açıkladı.

Anam muhalefetteki İşçi Partisi ve Liberal Demokrat Parti vekillerinin desteğiyle yasanın kabul edilmesi beklenirken, yasa sigara içmeyi değil, sigara ürünlerinin satışının yasaklanmasını içermekte. Tütün kullanımı, İngiltere’de önlenebilir ölüm sebepleri arasında en başta yer almakta. Uzun dönemli sigara kullanıcılarının yaklaşık üçte ikisi yaşamını yitirirken, bu durum yılda 80 bin ölüme denk gelmekte. Kalp krizi, felç, akciğer kanseri gibi hastalıklarla sigara kullanımına bağlı olarak birçok kişi hastaneye yatırılmakta. Sağlık Bakanı Victoria Atkins yasanın binlerce hayat kurtaracağını ve sağlık sistemine olan baskıyı azaltacağını ifade etti.

Yasanın sahada kontrol yapacak yetkililere çocuklara sigara veya elektronik sigara satan marketlere 100 sterlin ceza kesme yetkisi tanıdığı belirtildi. Elde edilen gelirlerin yasanın işleyişini güçlendirmek için kullanılacağı açıklandı. Ayrıca yasanın elektronik sigaraları da daha az cazip hale getirmeyi amaçladığı belirtildi. Bu karar ile “sigarasız nesil” yaratma girişiminin önemine dikkat çekilirken, tütün kullanımının gelecek nesiller için ciddi bir tehdit oluşturduğu vurgulandı. Sağlık konusunda alınan bu önlemlerle toplum sağlığının korunması ve gençlerin sigara kullanımının önlenmesi hedeflenmekte.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İngiltere’de Çocuklara Sigara Satışı Yasaklandı! Yasanın Detayları Şaşırtıcı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!