G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.165.888,28

Eskişehir, Ülke Genelinde En Zeki İl Oldu! İşte Detaylar…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son günlerde Zeka Testleri Merkezi tarafından 1 milyon 214 bin 505 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen bir çalışma sonucunda ülke genelindeki vatandaşların IQ puanları belirlendi. Yapılan çalışmada, çeşitli testler ile bireylerin zeka yetenekleri ölçülerek iller arasında karşılaştırmalar yapıldı. Eskişehir’de yaşayan 13 bin 656 kişinin katıldığı zeka testlerinde elde edilen sonuçlara göre, Eskişehir 105.20 IQ puanı ile en zeki iller sıralamasında birinci oldu.

Eskişehirliler, kentin eğitim alanında öncü olmasının, nitelikli göçü çekmesinin ve yüksek sosyal etkileşiminin vatandaşları olumlu yönde etkilemesinin, bu sonucu etkilediğini belirttiler. Listeyi gören vatandaşlar, Eskişehir’e duydukları gururu dile getirerek, diğer iller hakkında tahminde bulunsalar da Eskişehir’i yine ilk sıraya koyacaklarını ifade ettiler.

Eskişehir’de yaşayan Özgür Özyürek, IQ’nun kalıtsal olduğunu ancak sosyal etkileşimin ve çevrenin bu durumu ciddi şekilde etkilediğini düşündüğünü belirtti. Sosyal iletişimin rahat kurulduğu bir şehir olan Eskişehir’in bu sonuçta önemli bir rol oynadığını vurguladı. Eğitim konusuna önem veren şehirlerin IQ puanlarının da yüksek olduğunu ifade eden Serdar Sarana, Eskişehir’in eğitime verdiği değerin bu sonucu doğruladığını söyledi.

Eskişehir’de uzun yıllardır yaşayan Naci Karadağ, kentteki üniversitelerin farklı yerlerden gelen yetenekli insanları bir araya getirerek kaliteli bir toplum oluşturduğunu belirtti. Ferziye Küçük ise Eskişehir’in gelişmiş olmasının nedenlerinden birinin üniversiteler, yerel yönetim ve halkın iş birliği olduğunu dile getirerek eğitimin önemine vurgu yaptı.

Listenin açıklanmasından şaşırmadığını belirten Sema Ertürk, Eskişehir’in genç ve eğitimli bir nüfusa sahip olmasının bu sonucu desteklediğini belirtti. Eskişehir’in sosyal yapısının zeka gelişimine pozitif etki yaptığını düşünen Ertürk, listenin kendisine hiç şaşırtıcı gelmediğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eskişehir, Ülke Genelinde En Zeki İl Oldu! İşte Detaylar…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!